Ekonomi Talih Kuşu’nun cazibesi arttı

Talih Kuşu’nun cazibesi arttı

02.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özelleştirilmesi gündemde olan Milli Piyango İdaresi’ne ilişkin yapılan yeni düzenlemeler Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, ihale sonucunda Danıştay’ın görüşünün alınmasına gerek olmayacak. Bununla birlikte lisans alan şirketin, oyun bağımlılığına ilişkin tedbir alması şartı da kaldırıldı.

Talih Kuşu’nun cazibesi arttı

Şans oyunları lisansının verilmesi, lisansa konu faaliyetlerin düzenlenmesi ve denetlenmesi yönetmeliğinde değişiklikler yapıldı. Resmi Gazete’de de yayınlanan ve yönetmelikte yapılan değişiklikle, lisans sahibinin ortaklık yapısında bu yönetmelik ve lisans sözleşmesi hükümlerine uygun olarak meydana gelecek değişikliklerin lisansın devri olarak değerlendirilmeyeceği hüküm altına alındı. Değişikliğe göre, Milli Piyango İradesi, lisans süresince lisansa konu şans oyunlarını düzenleyemeyecek ve bu oyunlar için ayrı bir lisans veremeyecek.

Danıştay’a gitmeyecek
Değişiklik kapsamında, şans oyunları lisansı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Milli Piyango ve ihaleyi kalan şirket arasında imzalanarak yürürlüğe girecek. İlgili yönetmelik maddesinde “belirlenen şartları sağlayan şirket arasında parafe edilen lisans sözleşmesinin, düşüncesi alınmak üzere Danıştay’a gönderilmesi”ne ilişkin ibare de kaldırıldı.
Yönetmeliğin, lisans alan şirketin oyun bağımlılığının önlenmesi konusunda gerekli tedbirleri almasına ilişkin 26. maddesindeki “oyun bağımlılığı” ibaresi de yürürlükten kaldırıldı.
Yönetmelikle ayrıca “aynı gün içinde birden fazla çekiliş yapılan oyun türleri”ne izin verilmemesine ilişkin maddede, birden fazla çekiliş ibaresi “ikiden” olarak değiştirildi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Milli Piyango ihalesi konusunda kararlı olduklarını, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın mevcut şartnameyi gözden geçirdiğini, hazırlıkların sürdüğünü belirterek, söz konusu özelleştirmeyi 2016 yılı içerisinde tamamlamak istediklerini kaydetti. Ağbal, bu konuda yatırımcılarla görüşüldüğünü de sözlerine ekledi.