Ekonomi 'Talih Kuşu'nun kaderi aralıkta şekillenecek

'Talih Kuşu'nun kaderi aralıkta şekillenecek

11.11.2015 - 15:15 | Son Güncellenme:

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'nın, ÖİB'den istediği ek süre 10 Aralık'ta dolacak.

Talih Kuşunun kaderi aralıkta şekillenecek

Milli Piyango İdaresine ait şans oyunlarının özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı Ortak Girişim Grubunun (OGG), Özelleştirme İdaresi Başkanlığından (ÖİB) istediği ikinci ek süre 10 Aralık'ta dolacak. ERG-Ahlatcı OGG, bu tarihe kadar lisans sözleşmesini imzalamak için bir adım atmazsa, özelleştirme sürecinde başa dönülecek ve yeniden ihaleye çıkılacak.

Özelleştirme, karşılığı nakit olmak üzere, şans oyunlarını planlama, tertip etme ve çekiliş düzenleme hakkı Milli Piyango İdaresine ait "Piyango", "Hemen Kazan", "On Numara", "Şans Topu", "Sayısal Loto" ve Süper Loto" ile ilgili mevzuat çerçevesinde izin verilebilecek benzer şans oyunları lisansının topluca devrini içeriyor.

Lisans sahibi, 10 yıl lisans süresince her takvim yılı için elde ettiği hasılattan yüzde 25, diğer gelirlerin brüt tutarı üzerinden de yüzde 28 pay alacak.

İhaleyi kazanan şirket, Milli Piyango İdaresi tarafından pazara sunulmuş mevcut oyunları oynatmaya ve söz konusu oyunlara ait logoları ve isimleri kullanmaya devam edebileceği gibi pazara yeni oyunlar da sunabilecek.

Şirket ayrıca, video oyun terminallerinde veya oyun salonlarında şans oyunu tertip etmek faaliyeti hariç olmak üzere yurt içinde ve dışında internet, kablo, mobil ve diğer teknolojileri kullanan şebekeler veya IPTV platformu, web TV, mobil TV, interaktif TV gibi gelişen ve gelişecek yeni teknolojiler üzerinden sunulabilecek. Denetleyici kuruluş olacak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özelleştirme sürecine ilişkin yaptığı açıklamalarda, şans oyunlarının özelleştirilmesindeki temel amacın, devletin artık şans oyunları oynatmaktan çıkıp tamamen denetleme görevine odaklanması olduğunun altını çizmişti.