Ekonomi Tarımın Silikon Vadisi olacak

Tarımın Silikon Vadisi olacak

07.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası (İTB), kuruluşunun 130. yılında yeni projeleri hayata geçiriyor. İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) projesi için İzmir Kalkınma Ajansı, gastronomi projesi kapsamında da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iş birliklerine gidildi.

Tarımın Silikon Vadisi olacak

 

İTB Başkanı Işınsu Kestelli, her iki projenin de borsanın 130. yıl mottosu olan ‘tarımın servetini dönüştürme’ hedeflerine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bu iki projenin bir güç birliği örneği olduğunu belirten Kestelli, “İTTM’nin Türk tarımında Silikon Vadisi’nin bilişim teknolojilerinde yarattığı büyük dönüşüme benzer bir etki yaratacağına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

40 milyon TL yatırım

İTTM’nin son 10 yılda özellikle Avrupa’da gelişen ve ‘Yaşam Laboratuvarı’ olarak adlandırabileceğimiz ‘Living-Lab’ konseptinde çalışacağını da dile getiren Kestelli, şu bilgileri verdi: “İTTM, tarımsal teknolojilerin geliştiricileri ile bu çözümlerin kullanıcılarını bir araya getirerek talebi olan gerçek çözümlerin geliştirilmesine imkân sağlayacak. Bu projemiz aynı zamanda Türkiye’nin ilk tarımda bilişim teknolojileri temalı teknoparkı olmaya da aday. İTTM için toplam başlangıç yatırımımız yaklaşık 40 milyon lira olacak. Yatırım bütçemizin 6 milyon lirası İzmir Kalkınma Ajansı fonlarından sağlandı. Ayrıca TEKMER proje başvurumuzun onaylanması ile yaklaşık 4 milyon liralık bir destek de KOSGEB’den sağlanacak” diye konuştu.