Ekonomi ‘Teknolojinin gücüyle tarihin akışını tersine çevirdik’

‘Teknolojinin gücüyle tarihin akışını tersine çevirdik’

21.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Türkiye’nin teknolojinin gücüyle tarihin akışını tersine çevirdiğini, ilerleme fırsatının internet sayesinde yakalandığını söyledi

‘Teknolojinin gücüyle tarihin akışını tersine çevirdik’

Dünyaca ünlü teknoloje ve pazarlama gurusu Guy Kawasaki ve iş dünyasından önde gelen 100’e yakın konuşmacının katılımıyla gerçekleştirilen “Turkcell Teknoloji Zirvesi 2012”nin açılışında konuşan Ciliv, Türkiye’de teknolojiye bakışın geçmişten bugüne nasıl değiştiğine dikkat çekerken, şirketlerin sürdürülebilir rekabet için akıllı teknolojilerin gücünü arkalarına almaları gerektiğine değindi. “Bugün sahip olduğumuz altyapı ve akıllı teknolojiler, bizi dünyayla rekabet edebilecek şekilde güçlendiriyor” diyen Ciliv, “Türkiye artık mobil iletişimde, fiberde ve bulut bilişim teknolojilerinde mükemmel bir konumda. Bilgiye ulaşmak için internet dünyasında avantajlıyız” ifadesini kullandı.
Ülkenin gelişmesi ve şirketlerin büyümesinin, ancak iş dünyasının vizyon ve hedeflerini bu doğrultuda şekillendirmesiyle mümkün olabileceğini anlatan Ciliv, Türkiye’nin bugün tarihi bir dönüm noktasında olduğunu kaydetti.

Dönüm noktası
Tarih içerisinde bilginin yayılması için geliştirilen teknolojilerde internetle yeni bir döneme girildiğine dikkat çeken Ciliv, “Artık bilgiye ulaşmakta dezavantajlı değil avantajlı konumdayız. İnsanlarımız bilgiye ceplerinden tabletlerinden istediği zaman istediği yerden ulaşma fırsatına sahip. Bugün açıkça görülüyor ki Türkiye, teknolojinin gücü ile tarihin akışını tersine çeviriyor. Matbaanın icadına kayıtsız kalarak kaçırdığımız ilerleme fırsatını mobil internet ile yakaladık” dedi.
Zirvede konuşan Kawasaki de, geçmişte ünlü isimlerin telefon, bilgisayar gibi icatlar karşısında takındıkları tutucu bakış açısını eleştirerek, teknoloji karşısında çekimser olan şirketlere “Kim ne derse desin teknolojiyi kullanın” mesajı verdi. Kawasaki, ürün ve servis üreticilerine tavsiyelerde bulunurken, “Müşterilerinize sunduğunuz ürün ve servislere bir anlam katın. Tüm ürün ve servislerinizin şu 5 özelliğe sahip olması gerekir: Derinlik, Zeka, Zerafet, Kudret, Bütünsellik” diye konuştu.
Dünyanın pek çok kentini gezdiğini, İstanbul’un bu kentler arasında aralarında en büyüleyicisi olduğunu vurgulayan Kawasaki, “Bu İstanbul’a üçüncü gelişim. Vize sisteminizden simitlerinize ve Kapalıçarşı’ya kadar her şeye bayılıyorum” dedi.
Konferansın ev sahipliğini yapan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ise, bu yıl Teknoloji Zirvesi’nde 3 bin 500 kişiyi ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Oyuncu Levent Üzümcü ile müzisyen Mustafa Sandal moderatör ve panelist olarak katılan isimler arasında yer alırken, ünlü komedyen Cem Yılmaz da sahne aldı.