Ekonomi Teknosa’nın ilk çeyrek cirosu 808.4 milyon TL

Teknosa’nın ilk çeyrek cirosu 808.4 milyon TL

29.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin lider markalarından Teknosa, bu yılın ilk üç ayında yüzde 17 büyüyerek 808.4 milyon lira ciro elde etti.

Teknosa’nın ilk çeyrek cirosu 808.4 milyon TL

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) ilk çeyrek sonuçlarını açıklayan Teknosa, yılın ilk çeyreğinde artan ortalama sepet tutarı ve dönüştürme oranının etkisiyle hedeflenen büyümeyi yakalarken, omnichannel (çoklu kanal) yatırımlarına devam etti. Teknosa’nın operasyonel karlılığı da artış göstererek 32 milyon liraya ulaştı.

Haberin Devamı

Yatırım hedefine doğru

Teknosa’dan yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, “2017’yi başarılı finansallarla kapatmamızın ardından 2018’e de büyüme ile başladık. Üstelik bu büyüme, mevcut mağazalarımızda gerçekleştirilen satış verimliliği ve hizmet kalitesi aracılığıyla benzer mağaza satışlarında elde edilen yüzde 16 büyümeden kaynaklanıyor. Bu yıl için 60 milyon liralık yatırım yapacağımızı açıklamıştık. Hedefimizden şaşmadan yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yatırımlarımızın odağındaki Teknosa.com’un ilk çeyrekte gerçekleştirdiği yüzde 15’e yakın büyümeyi, yılın sonuna doğru yaklaşık 2 kat artırmayı hedefliyoruz” dedi.