Ekonomi Termik santral ihaleleri ertelendi

Termik santral ihaleleri ertelendi

23.01.2014 - 17:33 | Son Güncellenme:

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının, Çatalağzı Termik Santralinin ve Yatağan Termik Santralinin özelleştirilme ihalelerini erteledi.

Termik santral ihaleleri ertelendi

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), yatırımcılardan gelen talep doğrultusunda, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının, Çatalağzı Termik Santralinin ve Yatağan Termik Santralinin özelleştirilme ihalelerini erteledi.

Haberin Devamı

ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, 23 Kasım 2013 tarihinden itibaren yayımlanan ilanlarla, Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri ile Kemerköy Liman Sahasının, Çatalağzı Termik Santralinin ve Yatağan Termik Santralinin özelleştirilmeleri amacıyla ihale edileceklerinin duyurulduğu anımsatıldı.

Yatırımcılar tarafından, süreçle ilgili değerlendirmelerin devam etmesi ve global piyasalarda yaşanmakta olan dalgalanmalar gerekçe gösterilerek, söz konusu ihalelere ilişkin önyeterlik ve son teklif verme tarihlerinin uzatılması yönünde talepte bulunulduğu belirtilen açıklamada, bu çerçevede söz konusu ihalelerin ertelendiği duyuruldu.