Ekonomi THY kasımda %82.9 doluluğa ulaştı

THY kasımda %82.9 doluluğa ulaştı

11.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kasım ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıklayan Türk Hava Yolları (THY), yüzde 82,3’lük doluluk oranına ulaştığını, yolcu sayısının da yüzde 3,7 artarak 5,7 milyon olduğunu duyurdu. Doluluk oranı dış hatlarda yüzde 82’ye yükselen, iç hatlarda ise yüzde 85’i aşan THY’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

THY kasımda %82.9 doluluğa ulaştı

“Dıştan dışa transfer yolcu sayısında yüzde 6,3’lük, dıştan dışa transfer yolcular hariç dış hat yolcu sayısında ise yüzde 11,5’lik önemli bir artış gerçekleşti. Toplam dış hat yolcu sayısı geçen senenin kasım ayına göre yüzde 8,5 arttı. Uzak Doğu, Avrupa, Afrika ve Kuzey Amerika yolcu sayılarımız sırasıyla yüzde 11,5, yüzde 8,9, yüzde 8,2 ve yüzde 6,8 arttı. Kargo ve posta hacmi de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 artış gösterdi.”

Haberin Devamı

Yılın ilk 11 ayına ait verilere ilişkin olarak ise şu bilgiler verildi:

“Ocak- Kasım 2019 döneminde yolcu sayısı yaklaşık 68,8 milyon olarak kaydedildi. Bu dönemde toplam yolcu doluluk oranı yüzde 81,7 olarak gerçekleşti. Yurt dışı yolcu doluluğu yüzde 81 olurken, yurt içi yolcu doluluğu ise yüzde 86,3’e ulaştı. Kargo ve posta yüzde 9,5 arttı.”

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı verileri şöyle değerlendirdi:

“Yeni evimize geçişin hemen sonrasında doğal bir adaptasyon süreci yaşayacağımızın, ancak yolcularımızın da anlayışı ile bu süreci yönetebilecek ve optimum sürede bertaraf edebilecek kapasite ve kabiliyete sahip olduğumuzun altını birçok kez çizmiştik. Geçtiğimiz 6 aylık süreçte, her geçen ay daha da artış gösteren rakamlarımız, kasım ayında belirgin bir yükseliş sergileyerek, bu sözümüzün somut bir ispatı oldu.”