Ekonomi Ticari kredi bilgileri bildirimlerinde "günlüğe" geçildi

Ticari kredi bilgileri bildirimlerinde "günlüğe" geçildi 

12.04.2021 - 16:45 | Son Güncellenme:

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), gerçek kişi ticari işletmeleri ile tüzel kişi müşterilerin ticari kredi bilgilerini içeren Ticari Nitelikli Kredi (KRM) hizmetine ilişkin bildirimlerinde, bugün itibarıyla "aylık"tan, "günlüğe" geçildiğini açıkladı.

Ticari kredi bilgileri bildirimlerinde günlüğe geçildi

TBB'den yapılan açıklamada, "Bu sayede, müşterilerin üyelere olan borç ve ödeme bilgileri günlük olarak izlenebilecek ve değerlendirilebilecektir" denildi.

Haberin Devamı

TBB açıklamasında, TBB Risk Merkezi'nin kredi kuruluşları ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK)  uygun görülen finansal kuruluşların müşterilerinin risk bilgilerini topladığı anımsatıldı ve "Risk Merkezi aynı zamanda risk bilgilerini üyeleriyle ve gerçek veya tüzel kişilerin kendileriyle ya da onay vermeleri koşuluyla özel hukuk tüzel kişileri ve üçüncü gerçek kişilerle paylaşmaktadır" denildi.

Bunlardan Çek, Senet Bilgileri ile Bireysel Nitelikli Kredi ve Kredi Kartı uygulamalarının bir süredir günlük bazda sunulduğu belirtilen TBB açıklamasında, yeni uygulamaya ilişkin şöyle denildi:

"Gerçek kişi ticari işletmeleri ile tüzel kişi müşterilerin ticari kredi bilgilerini içeren 'Ticari Nitelikli Kredi' (KRM) hizmetinde de 12 Nisan 2021 tarihinden itibaren aylık bildirimden günlüğe geçilecektir. Bu sayede, müşterilerin üyelere olan borç ve ödeme bilgileri günlük olarak izlenebilecek ve değerlendirilebilecektir."