Ekonomi TOBB’a ‘eğlence’ getirecekler...

TOBB’a ‘eğlence’ getirecekler...

25.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu seçimlerinin tamamlanmasıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanı Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras oldu.

TOBB’a ‘eğlence’ getirecekler...

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına ise Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı yeniden seçildi.

Kadın girişimciye destek
Üyeler arasında ise en dikkat çekici isim gençlik kuruluna giren Acun Ilıcalı ile Pepe çizgi filminin yazarı da olan Ayşe Şule Bilgiç oldu. Acun Ilıcalı, pek çok kez uzmanlık alanının eğlence sektörü olduğunu belirterek, TV8 yatırımını da bu kapsamda yaptığını açıklamıştı. Ünlü moda tasarımcısı Arzu Kaprol da kurula seçildi.
Törende konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu alımlarında yerli malına yüzde 15 fiyat avantajı sağlayan düzenlemenin hayata geçtiğini vurgulayarak, bunun, kadın girişimcilerin desteklenmesine olanak vererek ileriye taşınması gerektiğini söyledi.
Hisarcıklıoğlu, Amerika örneğini vererek, “Bu, eyaletlerde kamu alımlarında, kadın girişimcilerin kurduğu şirketlere fiyat avantajı sağlanıyor. Yani kadın girişimci daha pahalıya satsa bile devlet malı bu şirketten alıyor.
Hatta bununla yetinmeyip kamu alımlarında kadın girişimcilerin kurduğu şirketler için kota konuluyor. Kamudan da bu tür desteklerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.