Ekonomi Toplantıda sen sus avatarın konuşsun!

Toplantıda sen sus avatarın konuşsun!

04.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerikalı sosyal medya devi Facebook’un yeni sanal dünya ‘metaverse’ü ortaya atmasının ardından bir diğer Amerikalı teknoloji devi Microsoft’tan karşı hamle geldi.

Toplantıda sen sus avatarın konuşsun

Sanal dünyayı ofis ortamına taşımak için kolları sıvayan Microsoft ilk adımı seneye video toplantı platformu Teams’te atacak. Gelecek yıl 250 milyon Teams kullanıcısı toplantılara avatarıyla, ya da başka bir deyişle hareketli çizgi karakterler olarak katılabilecek.

Haberin Devamı

Financial Times (FT) gazetesinin haberine göre yapay zeka, toplantı anında bu çizgi karakterin dudak hareketlerini sizin konuşmanıza uyduracak ve yaptığınız jestler ile mimikler de benzer şekilde karşı tarafa aktarılacak.

Habere göre Microsoft özellikle uzaktan çalışanların her toplantıda kamera karşısında olmak yerine avatarı tercih edeceği görüşünde. Microsoft’un bu adımıyla uzaktan çalışanlar Teams’teki avatarlarıyla sanal ofislere gidip orada işini yapabilecek. Bu sanal ofislerin de şirketlerin kendi mimarisine göre ileride şekillenmesi mümkün. Microsoft’un adımı Facebook’un tanıttığı metaverse’ün yanında daha az kapsamlı olsa da FT dev şirketlerin sanal ve fiziki dünyayı birleştirmeye başladığı yeni trende dikkat çekiyor.