Ekonomi Trakya'da çiftçiye 125 milyon lira ödeme yapıldı

Trakya'da çiftçiye 125 milyon lira ödeme yapıldı

01.11.2018 - 11:05 | Son Güncellenme:

Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukcu, Trakya'da 2018 yılında çiftçiye 125 milyon lira ödeme yapıldığını söyledi.

Trakyada çiftçiye 125 milyon lira ödeme yapıldı

Çubukcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya'da 2018 yılında ayçiçeği başta olmak üzere, arpa, tane mısır ve silajlık mısır olmak üzere toplam 64 bin ton ürün alınıp tesislerde işlendiğini belirtti.

Haberin Devamı

Çubukcu, her geçen yıl ürün alım kapasitelerinin arttığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Trakya'da çiftçiye bu yıl 125 milyon lira ödeme yaptık. Ortaklarımızın ödeme alışkanlığı çok yüksek. Bu sayede 44 kooperatifimiz yüzde 100 tahsilat yaparak kullandırdığı kredilerin tamamını tahsil etmiş oldu. Kimyevi gübre ve karma hayvan yemi başta olmak üzere satış fiyatlarımızı uygun hale getirerek, piyasa fiyatlarının çiftçi lehine oluşmasında katkı sağladık. Piyasa fiyatlarında denge unsuru oluşturmamız neticesinde sadece ortaklarımızın değil, kooperatiflerimizde ortak olmayan çiftçilerimiz de bundan olumlu yönde etkilendiler."

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve İstanbul (Çanakkale ve İstanbul illerinin Avrupa yakası) illerinde 101 kooperatif, 46 bin 249 çiftçiye hizmet verdiklerine aktaran Çubukcu, çiftçilik yapan ortaklarının başta kimyevi gübre olmak üzere karma hayvan yemi, tarımsal motorin, tohumluk, zirai ilaç, tarımsal araç-gereç ve hayvancılık girdi ihtiyacını karşıladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

Çubukcu, her zaman çiftçinin yanında olduklarını dile getirerek, "Tarım Kredi Kooperatifleri olarak alınan ürünlerin işlenip vatandaşlara güvenli gıda olarak sunduk. Almış olduğumuz ürünlere piyasa fiyatının üzerinde ödeme yaparak ortaklarımızın gelir seviyesini yükseltmeye çalıştık. Ortaklarımıza bu sayede borçlarını ödemede de kolaylık sağladık. Ortaklarımızın ürünlerine doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptırdık." değerlendirmesinde bulundu.