Ekonomi Trilyon dolarlık fonlar İstanbul’da

Trilyon dolarlık fonlar İstanbul’da

08.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk şirketlerinin ve yabancı özel sermaye fonlarının girişim partneri olarak faaliyet gösteren Globalturk Capital tarafından, yükselen pazarlar özel sermaye oluşumu EMPEA iş birliğinde gerçekleştirilen “Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” etkinliğinde, dünyadan 100’ün üzerinde fon yöneticisi Türkiye’de buluşuyor.

Trilyon dolarlık  fonlar İstanbul’da

Bu yıl 3’üncüsünün düzenleneceği etkinlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinde bir araya geldiği 1 trilyon doların üzerinde fonu yöneten özel sermaye fonu temsilcileri, Türkiye yatırımlarını değerlendirmek için temaslarda bulunacaklar.

Haberin Devamı

Globalturk Capital Kurucu ve Yönetici Ortağı Barış Öney ile EMPEA’nın Eski Başkanı, Yönetim Kurulu Üyesi ve Sözcüsü Jeffrey Leonard’ın katılımıyla düzenlenecek etkinlikte, son 15 yıldır sergilediği büyüme performansı ve giderek artan yabancı yatırımcı ilgisiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye ekonomisi ve özel sermaye fonlarındaki hareketlilik masaya yatırılacak.

Etkinlik öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Globalturk Capital Yönetici Ortağı Barış Öney, bu yıl 3’üncüsü düzenlenen etkinlikte yurt dışından ve Türkiye’den 100’ün üzerinde özel sermaye fonu temsilcisini ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını söyledi.

Türkiye’ye temsilci atadı

EMPEA’nın dünyada ilk kez Türkiye’de bir ülke temsilcisi atadığını belirten Barış Öney, şöyle konuştu:

“Kendileriyle sürdürdüğümüz yakın temaslar sonucu birlikte iş birliği yürütme noktasında karşılıklı bir çaba sarf ettik. Böylesi güçlü bir kurumun dünyada ilk kez Türkiye’de temsilcilik vermesini, Türkiye’nin yükselen pazarlardaki öneminin vurgulanması açısından son derece değerli buluyorum. Bu Türkiye’ye yeni fonların gelmesinin de önünü açabilecek bir gelişme.” Öney, son 14 aya bakıldığında geçen sene EMPEA’nın bünyesinde bulunan fonlardan Türkiye’ye 1 milyar dolar fon akışı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı