Ekonomi Turizm sektör çalışanları için aşılama başlıyor

Turizm sektör çalışanları için aşılama başlıyor

14.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, ‘Güvenli Turizm Programı’ kapsamında önemli bir adım daha attı.

Turizm sektör çalışanları için aşılama başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, program kapsamında, turizm sektör çalışanlarının öncelikli olarak aşılanması için Sağlık Bakanlığı ile ‘Turizm Personeli Aşılama Kayıt Sistemi’ hayata geçirildi. Bu sistem üzerinden kayıtlar alınmaya başlandı. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) üzerinden yapılan yönlendirmelerle sisteme erişmek mümkün oluyor.

Sertifika çalışması

TGA sitesinde yer alan açıklamalarda ise, “Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, ilk etapta: ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ ve bakanlık belgeli konaklama tesisleri; ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ ve diğer belgeli konaklama tesisleri; ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ ve bakanlık belgeli yeme-içme tesisleri; seyahat acenteleri; turizm taşıma belgeli ve ‘Güvenli Turizm Sertifikalı’ araçlar; profesyonel tur rehberleri olmak üzere, aşı programına alınması konusunda çalışmalara başlanmıştır” denildi.

Aşılama sistemi öncelikli olarak açık olan tesislerde görev yapan personelden başlayacak. Daha sonra açılış tarihi esas alınarak diğer tesisler de kademeli olarak sürece dahil edilecek.