Ekonomi Turizmciler İzmir’den dünyaya moral aşılıyor

Turizmciler İzmir’den dünyaya moral aşılıyor

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

14. Travel Turkey İzmir Fuarı bu yıl dijital olarak yapılıyor. Dün başlayan ve 27 Şubat’ta sona erecek etkinlik, tüm dünyada turizm fuarları iptal edilirken, uluslararası boyutta güven ve umut aşılıyor.

Turizmciler İzmir’den dünyaya moral aşılıyor

Turizm profesyonelleri verdikleri mesajda; koronavirüs pandemisiyle birlikte tüketici taleplerinin değiştiği yeni döneme uyum ve dijital dünyanın olanaklarından en iyi şekilde faydalanılmasını öneriyor. Bu sayede seyahat endüstrisinin aldığı yaraları da kapatarak bu krizden de güçlenerek çıkacağına vurgu yapılıyor.
Fuar; Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı himayelerinde; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İzmir Ticaret Odası, TÜRSAB, TÜROFED, İzmir Vakfı desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık tarafından düzenleniyor. Fuarın açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye takip edildi

Dijital çağdan Türkiye’nin Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile en iyi şekilde yararlandığını ve bunun artarak süreceğini anlatan Bakan Mehmet Ersoy, bunun dünya çapında ciddi bir güç olduğunu söyledi.

Ersoy, Türkiye’nin global tanıtım kanalı ‘goturkiye.com’un yenilenmiş yapısıyla yayına alındığını kaydederken, “Ocak ayı verilerine bakıldığında turizm alanındaki tüm rakiplerinin tanıtım platformlarıyla kıyaslandığında ‘goturkiye’, 3 milyon tekil ziyaretçi sayısıyla ilk sırada yer aldı” dedi.

Fırsatlara odaklandı

İzmir’in tarihi, kültürel, doğa gibi ilçe ilçe tüm şehir envanteri ‘Visit İzmir’ programı ile dünyayla buluşuyor. Uygulamanın beta sürümünün yayınlandığını fuarda açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pandemi sonrası turizm sektöründe çıkacak önemli fırsatlardan da şehrin en iyi şekilde yararlanacağını söyledi. Dünyadaki dijital dönüşüme dikkat çeken Mahmut Özgener ise, “Tüm sektörlerde geleceğin yeni hedefi, dijitalleşme. Travel Turkey Fuarı’nı, salgının sebep olduğu kayıpların telafisi için önemli bir başlangıç noktası, iyi değerlendirilmesi gereken bir fırsat olarak görmeliyiz. Yıllardır fuar ile dünyanın her yerinden insanlarla bir araya geldik. Şimdi dijital olarak ise bu ilişkilerimizi sürdürülebilir tutacağız” dedi.