Ekonomi Türk kadın sürücülerin tercihi Clooney’nin şoförü olmak

Türk kadın sürücülerin tercihi Clooney’nin şoförü olmak

13.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Renault’nun Kadınlar Günü dolayısıyla bağımsız araştırma kuruluşu Ipsos KMG’ye yaptırdığı “Kadın ve Otomobil” araştırmasından ilginç sonuçlar çıktı.

Türk kadın sürücülerin tercihi Clooney’nin şoförü olmak

Araştırmaya katılan kadınların büyük çoğunluğu George Clooney’ye şoförlük yapmak istediklerini, direksiyondayken en çok Ajda Pekkan ve Tarkan dinlediklerini söyledi. Türkiye’deki üç kadın sürücüden birinin her gün otomobil kullandığını ortaya çıkaran araştırmaya göre kadınlar da erkekler kadar otomobillerini ve şoför koltuğunu benimsemiş durumda. Araştırmada yöneltilen “Bir günlüğüne hangi ünlünün şoförü olmak isterdiniz?” sorusuna kadın sürücülerin yüzde 28’i George Clooney cevabını verirken, diğer ünlüler arasında Brad Pitt, Johnny Depp ve Tom Cruise yer aldı. Otomobilde en çok dinledikleri sanatçılar konusunda da farklı cevaplar veren kadın sürücüler, Tarkan ve Ajda Pekkan’ı ilk tercihleri olarak belirlediler. Bu sanatçıları Serdar Ortaç, Sıla, Demet Akalın ve Candan Erçetin izliyor.

Dış tasarım önemli
Kadınların otomobil tercihinde yakıt tüketimi yüzde 58, dış tasarım yüzde 48’lik öneme sahip. Kadın sürücüler yüzde 70’le en çok lastik değiştirmede sorun yaşadığını belirtirken, araştırmaya katılan kadın sürücülerin yüzde 39’unun aracına isim taktığını söyledi.
Kadın sürücülerin otomobildeki “olmazsa olmaz”larının başında ise bir şişe su geliyor. Bunu parfüm ya da deodorant ve yedek ayakkabı izliyor.