Ekonomi Türk Telekom ve Korea Telecom iş birliğine imza attı

Türk Telekom ve Korea Telecom iş birliğine imza attı

06.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Telekom ve Korea Telecom, 5G alanında Ar-Ge çalışmaları ve sonrasında bu çalışmaların ticarileştirilmesi projeleri, start-uplar için ortak yatırım fırsatlarını değerlendirme ve TV platformları için medya içerik alışverişini içeren geniş kapsamlı bir iş birliğine imza attı.

Türk Telekom ve Korea  Telecom iş birliğine imza attı

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Bu yıl Mart ayında GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Korea Telecom ile imzaladığımız stratejik iş birliği anlaşması kapsamında somut adımlar atmaya başladığımızı duyurmaktan ötürü mutluyum. Dünyanın önde gelen teknoloji şirketi Korea Telecom ile 5G alanında ortak Ar-Ge projelerini hayata geçirme, start-up’lar için yatırım çalışmaları ve TV platformumuz için içerik alışverişi noktasında heyecanlı bir yolculuğa başlıyoruz. Bu iş birliğinin çok başarılı sonuçlar doğuracağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Stratejik ortaklık

Korea Telecom Grubu Dijital Dönüşüm Bölümü Başkanı Kyungrim Yoon da “Gelecekte, iki ülke arasındaki ‘stratejik ortaklığa’ dayalı aktif iş birliği yoluyla başarılı sonuçlar elde etmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.