Ekonomi Turkcell’in inovatif çözümlerine iki uluslararası ödül

Turkcell’in inovatif çözümlerine iki uluslararası ödül

28.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Teknolojinin gücünü toplum için faydaya dönüştürmeyi hedefleyen Turkcell, telekom sektörünün küresel çapta en prestijli ödül organizasyonlarından biri olan Global Telecoms Ödülleri 2021’de 2 farklı kategoride birden ödül kazandı.

Turkcell’in inovatif çözümlerine iki uluslararası ödül

EKONOMİ SERVİSİ - Ödül töreninde Yapay Zekayı Geliştirme (Advancing Artificial Intelligence) kategorisinin kazananı, Turkcell’in otizmli çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla geliştirdiği ‘İçimdeki Hazine’ uygulamasında yer alan ‘Yapay Zeka Tabanlı Duygu Tanıma’ teknolojisi oldu. Turkcell, ayrıca Yılın Tüketici IoT Girişimi (Consumer IoT Initiative of the Year) kategorisinde ‘LTE-M ile Akıllı Mikromobilite’ projesiyle global rakiplerini geride bırakarak ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Yapay zeka tabanlı

Turkcell’in çocuk psikologları ve eğitmenler gözetiminde geliştirdiği uluslararası sertifikalı eğitici oyun uygulaması ‘İçimdeki Hazine’, Türkiye’nin dört bir yanındaki otizmli çocukların eğitime eşit katılımını destekliyor. Yapay zeka tabanlı duyguları öğrenme teknolojisi ile çocuklar, ekranda gördükleri duyguları, cihazlarının ön kamerası vasıtasıyla kendilerini de görerek taklit edebiliyor. Turkcell tarafından geliştirilen yapay zeka sesinin de kullanıldığı uygulamada, kelimelerin nasıl telaffuz edildiğine dair sesli bilgiler veriliyor. Yeni nesil nesnelerin interneti teknolojisi ‘LTE-M’ ise mikromobilite, otonom sipariş teslimatı, sağlık verileri ve envanter takibi gibi alanlarda standartları değiştiriyor. Özellikle metropollerde giderek popüler hale gelen paylaşımlı scooter’ların yönetimi de LTE-M teknolojisiyle verimli hale geliyor. Ayrıca bu teknoloji, düşük enerji tüketimiyle de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.