Ekonomi Türkiye’nin en etkin 50 pazarlama yöneticisi

Türkiye’nin en etkin 50 pazarlama yöneticisi

03.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ‘En Etkin 50 CMO’su yani pazarlama yöneticisi belli oldu. DataExpert işbirliğiyle yürütülen araştırma kapsamında belirlenen Fortune Türkiye ‘En Etkin 50 CMO’ listesinde yer alanların yüzde 48’ini kadınlar oluşturdu. Yüzde 70’i yüksek lisans mezunu olan en etkin pazarlama yöneticilerinin, yüzde 56’sı yerli şirketlerde görev alıyor.

Türkiye’nin en etkin 50 pazarlama yöneticisi

Listede yer alan yöneticilerin 2020’de gerçekleştirdikleri çalışmalarda dijitale ayırdıkları bütçeler, bir önceki yıla oranla yüzde 74 arttı.

Haberin Devamı

Türkiye ekonomisine önemli katkıları bulunan şirketlerde görev alan CMO’lar, bu şirketlerdeki toplam bütçelerin ortalama yüzde 12’sini yönetiyor. Listedeki CMO’ların yüzde 56’sı Türk markalarda görev alıyor. Türkiye’nin En Etkin 50 CMO’sundan yüzde 26’sı Boğaziçi Üniversitesi mezunu. Boğaziçi’ni, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (yüzde 20), İstanbul Teknik Üniversitesi (yüzde 12), Marmara Üniversitesi (yüzde 10) ve Bilkent Üniversitesi (yüzde 6) takip ediyor. Listelerdeki yöneticilerin mezun oldukları bölümler arasında endüstri mühendisliği yüzde 18 ile başı çekiyor. Onu, ekonomi (yüzde 16), işletme (yüzde 16), elektrik elektronik mühendisliği (yüzde 8) ve siyaset bilimi (yüzde 6) izliyor.

Tören 23 Mart’ta

Haberin Devamı

En Etkin 50 CMO listesinde Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, Google, Hayat Kimya, Mercedes-Benz, Microsoft, Nestlé, Paşabahçe, Reckitt Benckiser, Turkcell, Ülker, Vestel, Yapı Kredi gibi ulusal ve uluslararası pek çok şirketin başarılı isimleri bulunuyor. ‘En Etkin 50 CMO’ ödül töreni, 23 Mart Salı günü düzenlenecek CMO Summit 2021’de gerçekleşecek. Türkiye’nin pazarlama alanındaki önemli karar alıcılarına ve düşünce önderlerine ev sahipliği yapacak zirveye, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve CMO’larının yanı sıra, pazarlama sektöründen orta ve üst düzey yöneticiler, pazarlama alanındaki ürün/hizmet sağlayıcılarının üst düzey yöneticileri, pazarlama ve yönetim uzmanları katılacak.

Türkiye’nin en etkin 50 pazarlama yöneticisi