Ekonomi TZOB’dan Pakistan için yardım kampanyası...

TZOB’dan Pakistan için yardım kampanyası...

07.09.2010 - 12:21 | Son Güncellenme:

.

TZOB’dan Pakistan için yardım kampanyası...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Pakistan için yardım kampanyası başlattı.
TZOB’dan yapılan yazılı açıklamada, 2 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden selden 20 milyon civarında Pakistan vatandaşının etkilendiği belirtilirken, “2000’in üzerinde insan hayatını kaybetmiştir. Yaşanan afet çok fazla maddi ve manevi kayba sebebiyet vermiş olup, halen binlerce insan, barınma, açlık, susuzluk ve salgın hastalık problemleriyle karşı karşıyadır” denildi.
Sel ve muson yağmurlarının Pakistan’ın 4’te birini sular altında bıraktığı felaketin, en fazla kadınlar ve çocukları etkilediği, Pakistan’ın en büyük gelir kaynaklarından biri olan tarım arazilerinin büyük bölümünün de sular altında kaldığı, mango, elma, ayva üretimi yapılan yerlerle domates, salatalık, buğday ve pamuk tarlalarının büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiğinin ifade edildiği açıklamada, şöyle denildi:
“Söz konusu kayıpların yarattığı acıları bir ölçüde hafifletmek üzere Türkiye Ziraat Odaları Birliği bir yardım kampanyası başlatarak, durumun önemini ve aciliyetini ülke genelindeki 735 Ziraat Odasına ve çiftçilerimize duyurmuştur.
Bu felaket karşısında başta Türkiye olmak üzere, birçok ülke ve uluslararası yardım kuruluşu seferber olmuş ve vatandaşlarımız ellerinden geldiği kadar Pakistan’a yardım etmeye çalışmaktadır. Sivil toplum kuruluşlarının öncülük edeceği, destekleyeceği, özendireceği, organize yardım çalışmalarına ihtiyaç vardır.
Dost ve kardeş ülke Pakistan’ın yaşadığı bu felaket karşısında duyarsız kalmak ve 1999’da Türkiye’yi vuran Marmara Depreminde ilk önce yardıma koşanların Pakistanlılar olduğunu unutmak mümkün değildir. 2 Ekim 2010 tarihinde sona erecek olan 1 ay süreli kampanya için T.C. Ziraat Bankası Yenişehir Şubesinde açılan TR68 0001 0004 7139 7751 3550 40 nolu TL hesabına Ziraat Odalarımız ve çiftçilerimiz katkıda bulunabileceklerdir.
Zor günler yaşayan Pakistan halkı için Ziraat Odalarının ve çiftçilerimizin gerekli hassasiyeti göstereceğine inancımız tamdır.”