Ekonomi VakıfBank’a finansal kurum ihracı ödülü

VakıfBank’a finansal kurum ihracı ödülü

26.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

VakıfBank’ın mevduat bankaları tarafından ihraç edilen ilk Sürdürülebilir Eurobond işlemi, 2014’ten bu yana düzenlenen Bonds&Loans Türkiye tarafından ödüle layık görüldü. Bu yıl toplamda 13 kategori için 100’ün üzerinde işlem başvurusu yapılan Bonds&Loans ödüllerinde VakıfBank ‘En İyi Finansal Kurum İhracı’ ödülünü almaya hak kazandı.

VakıfBank’a finansal  kurum ihracı ödülü

VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı M. Onay Özkan, “Ülkemiz mevduat bankaları tarafından gerçekleştirilen ilk ‘Sürdürülebilir Eurobond’ ihracını başarıyla tamamlayarak uluslararası sermaye piyasaları ve finans sektörünün en prestijli ödüllerinden birisine layık görülmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ödül, söz konusu işlemin uluslararası sermaye piyasalarında ne kadar prestijli ve önemli bir işlem olduğunu bir kez daha teyit etti” dedi.

Haberin Devamı

Çevre dostu proje

Bu işlemle Avrupa merkezli çevresel sosyal yaklaşım odaklı fonlardan Türkiye’ye yeni kaynak girişi sağlandığını belirten Özkan, “Böylece sadece sürdürülebilir Eurobond’lara yatırım yapan yatırımcılara da ulaşmayı başardık. Sürdürülebilir bankacılık anlayışının bir parçası ve ‘Sürdürülebilir Eurobond’ kavramının gereği olarak bu yeni ihraçtan elde edilecek kaynakları çevre dostu projelerin finansmanında kullanacağız” diye konuştu.