Ekonomi "Vergi denetimine öncelik verilecek"

"Vergi denetimine öncelik verilecek"

05.09.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Vergi denetimine öncelik verilecek"

Vergi denetimine öncelik verilecek

Yeni İstanbul Defterdarı Mehmet Akif Hamzaçebi, önceliği vergi denetimine ve kayıtdışı ekonomiyle mücadeleye vereceğeğini söyledi


İSTANBUL'un yeni defterdarı belli oldu. Defterdar Alper Kuş'un İngiltere'nin başkenti Londra'daki Türk Büyükelçiliği'ne ticari ataşe olarak atanmasıyla boşalan İstanbul Defterdarlığı'na Milli Emlak Genel Müdürü Mehmet Akif Hamzaçebi getirildi.
4 yıldan bu yana Milli Emlak Genel Müdürü olarak çalışan Mehmet Akif Hamzaçebi, 8 eylül pazartesi göreve başlayacak. Yeni defterdar göreve başlamadan önce düşüncelerini Milliyet'e anlattı.
Hamzaçebi, İstanbul'un Türkiye'nin mali idaresinde ve toplam vergi gelirlerinde önemli bir yeri bulunduğunu belirtti ve "vergi denetimi"ne özel bir önem ve öncelik vereceğini söyledi. Vergi denetimi yanında kayıt dışı ekonomiyle mücadele edeceğini de açıklayan Hamzaçebi, İstanbullu mükellefle "iyi diyalog" kurmaya özen göstereceğini ifade etti.
Mehmet Akif Hamzaçebi, 1953 yılında Trabzon Araklı'da doğdu, Bakırköy Lisesi'nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat - Maliye Bölümü'nü bitirdi. Maliye müfettişi olarak göreve başlayan Hamzaçebi, başmüfettişliğe kadar yükseldi. Bir yıl ABD'de mesleki inceleme yaptıktan sonra İstanbul Defterdar Yardımcılığı, Ankara Defterlığı ve ardından da Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Hamzaçebi, bu görevde 4 yıl çalıştı.