Ekonomi Vivo, Türkiye’de üretime başladı

Vivo, Türkiye’de üretime başladı

11.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon üreticisi Vivo, Türkiye’de 20 milyon dolar yatırım yaparak ilk üretim tesisini açtı.

Vivo, Türkiye’de üretime başladı

EKONOMİ SERVİSİ - Kocaeli’ndeki Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’nde (GGOSB) yer alan üretim tesisinde yılda yaklaşık 5 milyon adet mobil donanım üretilmesinin ve istihdamın 3 yılda 2 bin kişiye çıkmasının hedeflendiği bildirildi. Pakistan, Çin, Hindistan, Bangladeş ve Endonezya’da da üretim tesisleri bulunan Vivo’nun yıllık toplam kapasitesi 200 milyon adet.

Haberin Devamı

Vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai, şu açıklamayı yaptı:

“Vivo, 2014’ten beri, ‘Daha yerel, daha küresel’ stratejisine bağlı kalıyor ve küresel Ar-Ge ve üretim tesislerini kolayca kuruyor. Resmi olarak Türkiye pazarına sağlam bir bağlılıkla Ağustos 2020’de giriş yapmaktan onur duyduk ve bugün kararlılığımıza, adanmışlığımıza yönelik somut bir adım daha atıyoruz. İlk olarak giriş segmentindeki Y11s ve Y20 modellerimizin üretimini bu fabrikada tamamladık.”

40’ı aşkın ülkede

Vivo Türkiye Üretim Direktörü Gavin Wang da markanın satış ağının 40’tan fazla ülke ve bölgeye yayıldığını belirtti. Verilen bilgilere göre Vivo’nun Türkiye’deki fabrikasında üretilmeye başlanan telefon modelleri Y11s ve Y20, sırasıyla 2 bin 399 lira ve 2 bin 599 liradan satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca Vivo’nun Aralık 2020 tarihinde Türkiye Erkek A Milli Futbol Takımı’nın ana sponsoru ve resmi akıllı telefonu olduğu da hatırlatıldı.