Ekonomi Welcome to Miami*

Welcome to Miami*

30.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Miami’ye haftalık 7 seferle girdik. Amerika’da haftalık 70 sefere çıkıyoruz. Yakında Atlanta seferleri başlayacak, Los Angeles seferleri artırılacak” dedi

Welcome to Miami*

*Miami’ye hoş geldiniz

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ABD’nin Miami şehrine haftalık 7 frekansla uçmaya başladıklarını belirterek, “Böylelikle Amerika’da haftalık 70 frekansa çıkıyoruz. Yakında inşallah Atlanta’yı devreye alınca buna Los Angeles’taki artışımız da eklenecek” dedi.

Aycı, Miami’den İstanbul’a gelen THY uçağında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni hattın THY’nin ABD’ye açılan önemli bir kapısı olacağını ifade eden Aycı, Miami’nin kargo, ilaç, turizm ve finans sektöründe dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu anımsattı.

Aycı, Miami’de çok ciddi kruvaziyer gemi trafiği olduğun, uçakla gelen yolcuların ABD’nin diğer bölgelerine kolaylıkla ulaştırıldığını aktardı.

Haberin Devamı


Yeni yolcu salonları

Aycı, Washington ile New York’ta yeni yolcu salonlarını hizmete açacaklarını söyledi. THY yolcularını sadece uçak içinde ağırlayamayacaklarını ifade eden Aycı, “Artık havaalanına girer girmez yolcumuza hakim olup, onu en güzel şekilde THY’nin hizmet kalitesinden, konfor kalitesinden yararlandıracağız. Yani müşteriyi girer girmez pamuklara saracak hizmet anlayışını da beraberinde getireceğiz” ifadelerini kullandı.

THY’nin sponsorluk çalışmalarından da bahseden Aycı, gelecek hafta Avrupa Rugby Ligi ile sponsorluk anlaşmasına imza atacaklarını belirtti.


Kumdan Kale rekoru

Aycı, Miami’deki Virginia Key Beach Park’ta inşa ettirdikleri dünyanın en uzun kumdan kalesinin Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiğini hatırlatarak, “Bunun içerisinde sizlerin de gördüğünüz gibi bütün dünyada bizim uçtuğumuz destinasyonlardaki önemli ülkelerin, önemli şehirlerinin kolajı, önemli sembolleri vardı. Bizim de sembollerimiz vardı. Kız Kulesi gibi, Galata kulesi gibi, Boğaz Köprüsü gibi, Ortaköy camiyi gibi” dedi.


2016’da 49 yeni uçak

İlker Aycı, uçaklarda yeni konfigürasyonlar üzerinde çalıştıklarını belirterek, şunları anlattı:

“Mesela şu anda 49 business (koltuk) ile (Boeing) 777’lerle buraya uçmaya başlayacağız. Artık şimdi bu işi genişletiyoruz. Planladığımız, siparişini verdiğimiz uçaklar 2013 yılından itibaren peyderpey gelmeye başladı. 49 uçak gelecek yıl gelecek. Düşünebiliyor musunuz? Bundan 12-13 yıl önce THY, o seviyelerde neredeyse uçak sayısına sahipti. Kayıp bagaj oranında, havalimanımızın bize sağladığı olanakların içerisinde şu anda binde dokuzlar mertebesindeyiz. Ama bizim hedefimiz, bunu daha önce biliyorsunuz, bundan 4-5 yıl önce, biz bunu binde 4.5-5’e indirmiştik. Avrupa’nın en iyisi olmuştuk. Dünyada en iyilerden birisiydik. Kayıp bagajda, bunun yönetiminde şu anda dokuz. O konu üzerinde arkadaşlarla çalışıyoruz. Amacımız burada da Avrupa’nın en iyisi olmak.”