Ekonomi Yabancının güveni tam

Yabancının güveni tam

31.12.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2018’de yurt içi ve dışı birçok gelişmenin yakından takip edildiğini belirterek, “Türkiye’nin geleceğine ve havacılık sektörüne olan inancımızdan bir saniye bile şüphe duymadık” dedi.

Yabancının güveni tam

Sani Şener, AA’ya yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisi açısından 2018’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi, 2019 ile ilgili beklentilerini paylaştı. Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 7.4’lük büyüme kaydettiğini anımsatan Şener, 2018’in ilk yarısında da özellikle güçlü iç talebin etkisiyle büyüme eğiliminin sürdüğünü ifade etti.

Haberin Devamı

Şener, öncü göstergelerin 2018’in ikinci yarısında ekonomide yavaşlama ve dengelenme sürecine işaret ettiğini aktararak, ağustos ayında döviz kurlarında spekülatif ataklar yaşanmasına rağmen ekonomi yönetiminin gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Seçici olacaklar

Sani Şener, TAV Havalimanları’nın halka açık bir firma olduğunu, ayrıca Fransız Aeroports de Paris’in de (ADP) holdingde doğrudan yatırımı bulunduğunu anımsattı.Holdingin halka açık kısmının yaklaşık yüzde 95’inin yabancı yatırımcılardan oluştuğunu belirten Şener, şunları söyledi: “Yatırımcı toplantılarında, yılda 500 civarında yatırımcıyla görüşüyoruz. Benim temasta olduğum tüm yabancı iş adamları, ülkemizin uzun vadeli potansiyeline inanıyor. Burada en önemli potansiyel tabii ki yetişmiş insan kaynağımızda, genç nüfusumuzda. Risk primlerinin düşmesiyle birlikte yeniden ciddi miktarda doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını alacağımıza canı gönülden inanıyorum ancak yabancı yatırımcı, projelerde biraz daha seçici olacak.”
Şener, 2018’de yurt içi gelişmelerin yanı sıra Brexit, ticaret savaşı, jeopolitik riskler, ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımları gibi birçok dış faktörün de yakından takip edildiğini aktararak, “Biz Türkiye’nin geleceğine ve havacılık sektörüne olan inancımızdan şüphe duymadık. Böyle zor bir konjonktürde 360 milyon euro tutarında bir yatırımla Antalya Havalimanı’nı işleten şirketin yüzde 50 ortağı olduk. Ayrıca, bu miktarda parayı da yurt dışından fonladık. Bu, şirket olarak bizim de, yabancı ortağımızın da Türkiye’ye güvenini gösteriyor zaten” diye konuştu.