Ekonomi ‘Yanıtımızı reformlarla vereceğiz’

‘Yanıtımızı reformlarla vereceğiz’

25.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Moody’s’in, Türkiye’nin kredi notuna ilişkin kararıyla ilgili olarak “Rating kuruluşlarına vereceğimiz en iyi cevap yapısal reformları daha da hızlandırmak, mali disiplini korumaktır. Durmak yok reformlara devam” dedi.

‘Yanıtımızı  reformlarla  vereceğiz’

Türkiye’nin temellerinin sağlam olduğunu vurgulayan Şimşek, “Türkiye’nin temelleri sağlam. Birçok iç ve dış şoka rağmen ekonomimiz küresel kriz sonrası dönemde yüzde 5.2 büyümüştür, şoklara karşı dirençlidir” ifadelerini kullandı.
‘Piyasa dostuyuz’
Ekonomi Bakanı Zeybekci ise not indirme kararının, Türkiye ekonomisinin temel makro dinamikleriyle hiçbir şekilde örtüşmediğine dikkat çekti. Zeybekci, “Dünya ekonomisinin yavaşladığı bir ortamda, Türk ekonomisi 2016 yılının yarısında yüzde 3.9 büyümüştür. Aynı dönemde Türk ekonomisi hem cari açığını düşürmüş hem de birçok dünya ekonomisi bütçe açığı verirken bütçe fazlası vermiştir. Moodys’in iddiasının aksine özel sektörümüz ve kamu kesiminin dış finansman koşullarında herhangi bozulma yaşanmamaktadır. Siyasi istikrarı koruyacak ve piyasa dostu uygulamalarımızdan tavz vermeden iş yapma ortamını iyileştirecek reformlarımıza devam edeceğiz” dedi.