Ekonomi Yarıyıl tatilinin gözdesi tekno hediye!

Yarıyıl tatilinin gözdesi tekno hediye!

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yarıyıl tatiline sayılı günler kala veliler de karne hediyesi için hazırlığa başladı. Öğrencilerin çoğu hediye tercihini teknolojiden yana kullanıyor. Kodlama setleri, drone’lar, akıllı saatler en gözde hediyeler arasında

Yarıyıl tatilinin gözdesi tekno hediye

Yarıyıl (sömestir) tatilinin başlamasına sayılı günler kaldı. Veliler de karnesi iyi olan öğrenciler için hediye hazırlığına başladı. Teknolojiyle iç içe olan yeni nesil öğrencilerin de karne hediyesi anlayışı değişti. Yeni nesil öğrenciler, robotik kodlama setleri, akıllı saat, drone, sanal gerçeklik gözlükleri gibi teknolojik hediyeleri tercih ediyor. Bu gibi ürünlerin yarıyıl tatili gibi dönemlerde satış oranları da artıyor. Yarıyıl döneminde veliler aynı zamanda daha uygun hediyeler alıp öğrencilerin motivasyonlarının ikinci dönemde de yüksek olmasını bekliyor.

Haberin Devamı

Robotik kodlama

Son zamanlarda revaçta olan robotik kodlama ve STEM eğitimi (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) gibi alanlara ilgi yüksek. Buna yönelik robotik kodlama ve STEM eğitimi için de oyun setleri bulunuyor.

Çocuklar böylece yarıyıl tatilinde kendi tasarımlarını oluşturarak inovatif düşüncelerini geliştirebilecek. Çocuklarına böyle bir set hediye etmek isteyen velilerin de 25 ila 500 lira arasında bir tutarı gözden çıkarması gerekiyor. Bazı kodlama setlerinin ise aynı zamanda mobil aplikasyonu da bulunuyor. Böylece çocuklar üç boyutlu interaktif açıklamalara da ulaşabiliyor. Bilime meraklı çocuklara yönelik de 60 ila 150 lira arasında değişen gerçek mikroskoplar satılıyor.

Çocuklar bu mikroskoplarda nesneleri detaylı olarak inceleyip deneyler yapabilecek.

Haberin Devamı

Yarıyıl tatilinin gözdesi tekno hediye

Tasarım laboratuvarı

Bu yılki yarıyıl karne hediyesinde bir başka tercih de çocuklara yönelik koku ve sabun tasarımı setleri. Koku ve sabun tasarım setlerinin fiyatı 70-85 lira arasında değişiyor.

STEM eğitimleri kapsamında değerlendirilen bu setlerle çocuklar kutudan çıkan malzemeleri sıfırdan bir araya getirerek kendi parfüm ve sabunlarını tasarlayabiliyor. STEM alanında eğitici rol oynayan drone’lar da bu yıl hediye olarak tercih edilebilecek. Daha çok 14 yaş üstü çocuklara uygun olarak tasarlanan drone’ların fiyatları da 60 liradan başlıyor.

Portatif hoparlör

Veliler için bir diğer seçenek de çocuklarına alabilecekleri portatif hoparlörler. Leitz markasının da portatif hoparlörleri bulunuyor. 240 liradan satışa sunulan üründe, Bluetooth bağlantısı ve SD kart okuyucusunun yanı sıra kulaklık girişi de yer alıyor. Akıllı çocuk saatlerinin fiyatı da 120 lira ile 300 lira arasında değişiyor. Birçok özellik barındıran bu saatler ile veliler çocukları için anlık takip de sağlayabiliyor.

Bilişim eğitimi

Bilişim alanında eğitim veren kurumlar da öğrencilere yarıyıl tatili döneminde eğitim programları hazırlıyor. Bilge Adam Genç Akademi de 5-13 yaş arası öğrencilere yarıyıl tatili boyunca hazırlayarak üç boyutlu modelleme, oyun tasarımı, kodlama ve robotik eğitimleri verecek. Öğrenciler, eğitim programları sonunda da tasarımlarını prototipe dönüştürecek.