Ekonomi Yazarkasada değişim zamanı

Yazarkasada değişim zamanı

31.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kayıtdışı ekonomiyle oluşan vergi kayıplarının önüne geçmek amacıyla çıkartılan yazarkasa kullanımı tebliğine göre eski cihazların ömrü 31 Aralık 2015’te tamamlanıyor. Yeni yılda yeni nesil yazarkasalar kullanılacak

Yazarkasada değişim zamanı

Eski nesil yazarkasa kullanmaya devam eden işyerleri, cihazlarını 1 Ocak 2016’dan itibaren değiştirmek zorunda olacak. Tebliğ ile işyeri sahipleri ‘eft-pos’ kullanıyorsa, bu cihazın mutlaka özel ve güvenli bir protokol ile haberleşecek şekilde kabloyla yeni nesil yazarkasaya bağlanması zorunlu hale getiriliyor.
Tebliğ, masaüstü yazarkasaların eft-pos özelliğine sahip olmasını ayrıca bir seçenek olarak da sunuyor. Bu seçeneği değerlendiren ödeme sistemleri şirketi Ingenico, yazarkasa-pos alanındaki ürün gamını tamamlamak üzere masaüstü ‘ide280’i geliştirdi. Kredi kartı ile ödeme anında pin girişi ide280 veya pinpad üzerinden yapılabilecek. ide280 kullanan işyerleri yazarkasa ve pos’lardan kaynaklanan cihaz kalabalığı yerine yazarkasa ve pos birleşik tek bir ürün kullanabilecek. Farklı marka eft-pos’u bulunan işyerlerinin pos’larının yeni nesil yazarkasa ile entegrasyonunu sağlayabilmek için teknik servis hizmeti alması gerekecek. ide280 masaüstü yazarkasa-pos ile farklı marka eft-pos’ların olası operasyonel sıkıntılarının da önlenmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Hafıza dolmamışsa...

Halihazırda kullanılan eski nesil ödeme kaydedici cihazlar, mali hafızaları dolmamışsa 31 Aralık 2015 tarihine kadar kullanılabilecek. Tebliğe göre ayrıca 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren eski nesil ödeme kaydedici cihazlardan hafızası dolanların ekü değişimi de yapılmayacak. 31 Aralık 2015 itibariyle ise eski nesil yazarkasaların tümünün yeni nesil yazarkasalar ile değişimi zorunlu olacak. Tebliğe göre masa üstünde çalışan eft-pos’lar kablo üzerinden özel bir protokol ile yeni nesil yazarkasalar ile bağlantı kurabilecek.
Uçtan uca ödeme konusunda faaliyet gösteren Ingenico Group, yazarkasa-pos alanındaki ürün gamını tamamlamak için seyyar yazarkasa-pos iwe280’nin yanısıra masa üstü ide280’i geliştirdi. ide280 masaüstü yazarkasa-pos ile farklı marka eft-pos’larda olası operasyonel sıkıntıların da giderilmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

‘Cihazımız Pazarda fark yaratacak’

Yazarkasa alanında yeni nesil eft-pos özellikli seyyar ödeme kaydedici cihazı iwe280’nin yanısıra masa üstünde de ide280’i geliştiren Ingenico Group’un Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Alpay Sidal, “Ingenico olarak her zaman olduğu gibi kalitesi en üst seviyede ve esnafımızın uzun yıllar kullanabileceği yüksek teknolojiye sahip uluslararası güvenlik seviyesi PCI 4 olan bir cihaz tasarladık” dedi. Sidal, cihazın pazarda yine fark yaratacağını düşündüklerini söyledi.

Yeni pazarlara açılacak

Uçtan uca ödeme konusunda çalışan Ingenico Group, 2007 yılında, Türkiye distribütörlüğünü yürüten firmayı satın alarak, Türkiye pazarına doğrudan giriş yaptı. Grup, Türkiye’yi yeni pazarlara açılma konusunda bir üs olarak değerlendiriyor. Teknolojisi, standartları ve ergonomisi ile maksimum güvenilirlik vaat eden ve çok yönlü, kullanımı kolay ürünler sunan bir marka olarak değerlendirilen Ingenico Group, eft-pos, yazarkasa-pos ve ödeme çözümlerinden oluşan geniş ürün yelpazesini tüm dünyadaki iş ortakları aracılığı ile son kullanıcıların beğenisine sunuyor.