Ekonomi Yeni yıla işsiz girdiler

Yeni yıla işsiz girdiler

01.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni yıla işsiz girdiler

Yeni yıla işsiz girdiler

       TEKSTİL sektöründe yaşanan kriz, bir süre önce Harika Avcı ile ilişkisiyle gündeme gelen Denizli Sanayi Odası Başkanı Abdülkadir Uslu'nun işçilerini vurdu. Üç aydır maaş ve ikramiyelerini alamayan Tümteks Konfeksiyon ve havlu fabrikası işçilerinden 40'ı, yılbaşında alacaklarının ödenmesine yönelik müjde beklerken işlerinden oldu. Gece vardiyasinda çalışan işçiler, sabah iş bitiminde çıkışları ellerine verilince şok oldu. 700'e yakın işçinin çalıştığı Tümteks'te bir aydan bu yana 150'yi aşkın işçinin çıkarıldığı iddia edildi.

       Fabrika önünde eylem yapan tamamı bayan işçilerden sinir krizleri geçirip, bayılanlar oldu. Bayılan bayan işçilerden Ayşe Başboğa, işçi arkadaşlarının yardımıyla evine götürüldü. Haklarını alamadıkları için gözyaşlarına boğulan bayan işçiler, "Üç aydır ne maaşımızı ne de ikramiyelerimizi alamadık. 200'er milyon lira alacağımız var. Evimizde çoğumuzun çocuğu aç, hasta. Yılbaşında alacaklarımızın ödenmesi umuduyla işe geldik, işsiz bir insan olarak evimize dönüyoruz. Hakkımızı alana kadar buradayız. Gerekirse orucumuzu bile açmadan açlık grevi yaparız" dediler.

       Fabrika sahibi Abdülkadir Uslu da, kriz nedeniyle bin 700 işçi çıkardığı itirafında bulundu. Siyasilerin, brifing ve çeşitli toplantılarda uyarılmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığını savunan Abdülkadir Uslu, "Denizli'de 23 bin tekstil işçisinden 7 bini işsiz kaldı. Ben kendi fabrikalarımdan bin 700 işçi çıkardım. Kriz bizi etkilediği sürece de çıkarmak zorunda kalacağım" dedi.