Ekonomi Yeni ‘zaman’ın patentini alıyor

Yeni ‘zaman’ın patentini alıyor

21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski Mısır’dan miras kalan 24 saatlik zaman kavramını bir Türk değiştiriyor. Birleşik Krallık merkezli Küresel Nabız / Global Heartbeat Ltd firması başkanı Korhan Kaya, dijital dünyanın yeni ihtiyaçlarını karşılamak ve bütün akıllı cihazların birlikte çalışabilmesini sağlayacak yeni bir zaman kavramının patentlenmesi sürecinde sona geldiklerini belirtti.

Yeni ‘zaman’ın patentini alıyor

Bu yeni sayısal zaman formatı, küresel konumdan bağımsız olarak, dakikalardan ve saniyelerden ziyade, küresel bir ritim üzerine kurulu. Bu ritim sayesinde bütün akıllı cihazlar, aynı anda aynı fonksiyonu eş zamanlı olarak gerçekleştirebiliyor. Bu sayede evlerdeki akıllı cihazların veya kalabalıklar içerisindeki mobil cihazların ortak amaçla çalışması mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Şirket, bu teknolojiyi temel alan görsel eş zamanlılık teknolojisi de geliştirmiş. Dinamik karekod sayesinde mobil cihazlardaki kamerayı kullanarak ekrandaki görüntüye bağlanıp, eş zamanlı (senkronize) şekilde multimedya çalmak mümkün olacak. Bu sayede medya içeriğini artık tek bir cihaz ve ekran içerisinden kurtardıklarını belirten Korhan Kaya, “Elimizdeki cihazların tamamını bir medyayı deneyimlemek için kullanabileceğimiz bu teknoloji, medya teknolojilerinin yanı sıra, güvenlik, drone ve yapay zeka uygulamaları için de kritik önem arz ediyor” diyor.

Korhan Kaya ve ekibi, bu teknolojilerini “Popilight” adlı platformda hayata geçirdiklerini ve önümüzdeki dönemde spor, eğlence ve reklam endüstrilerini kökünden değiştirecek deneyimleri bize sunacaklarını ifade ediyor.