Ekonomi Yenilenebilir enerji yatırımlarına destek

Yenilenebilir enerji yatırımlarına destek

09.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

BNP Paribas Finansal Kiralama'nın, sürdürülebilir enerji yatırımlarına destek olmak amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile iş birliği yaptığı duyuruldu.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına destek

Şirketten yapılan açıklamada, "Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF III) kapsamında sağlanan 25 milyon euro’luk kredi ile yerel işletmelerin sürdürülebilir enerji ve kaynak verimliliği sağlamaya yönelik ekipman yatırımlarının finansmanı ve yeşil ekonomiye geçişin hızlandırılması hedefleniyor" denildi.

Haberin Devamı

BNP Paribas Finansal Kiralama Genel Müdürü Sibel Alyar, bu anlaşmayla hem KOBİ’lerin gelişimine yönelik yatırımlarını hem de “pozitif leasing” yaklaşımıyla çevreye ve ekolojik dengeye uyumlu enerji yatırımlarını finanse etmeyi öncelik olarak belirlediklerini ifade etti. Alyar, BNP Paribas Finansal Kiralama’nın tarım, teknoloji ve sağlık alanlarındaki uzmanlığını, EBRD’nin stratejik hedefleriyle uyumlu bir şekilde firmaları desteklemek amacıyla kullanacaklarını da sözlerine ekledi.

Ana odağında

BNP Paribas Finansal Kiralama’nın ekipman finansmanında Avrupa lideri olan BNP Paribas Leasing Solutions'ın bir parçası olarak faaliyet gösterdiğini hatırlatan Alyar, grup stratejilerinde yeşil enerji ve sürdürülebilirlik yatırımlarını desteklemenin şirketin ana odak alanları arasında yer aldığını ifade etti.