Ekonomi Yerli ‘baz’a talep yağıyor

Yerli ‘baz’a talep yağıyor

11.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli baz istasyonunda teslimatların bu ay başlayacağını belirterek, Evrensel Hizmet Fonu kapsamındaki ihale dolayısıyla Turkcell’in 498, Türk Telekom ve Vodafone Türkiye ortaklığının ise 600 ULAK baz istasyonu siparişinin bulunduğunu söyledi.

Yerli ‘baz’a talep yağıyor

Çalışmalar kapsamında 1799 yerleşim yerine yapılan kurulumun, 4.5G seviyesine getirilmesi konusunda ihaleyi kazanan Turkcell tarafından 498 ULAK baz istasyonu siparişinin verildiğini dile getiren Arslan, ULAK AŞ tarafından söz konusu üretimin ağustos ayı içinde tamamlanacağı sözünün alındığını söyledi.

Haberin Devamı

1472 yerleşim yerine ise baz istasyonu kurulumuna ilişkin ihalenin de Türk Telekom ve Vodafone Türkiye tarafından kazanıldığını ifade eden Arslan, bu ihale kapsamında da yaklaşık 600 ULAK baz istasyonu teslimatının yapılacağını kaydetti. Yılın ikinci yarısında 600 ULAK baz istasyonu yapımının gerçekleştirileceğini belirten Arslan, “Ayrıca her GSM operatörümüze bu sene içinde 250 ULAK baz istasyonu teslimatı yapılacak” diye konuştu.

İspanya’daki GSMA Mobil Dünya Kongresi 2018’de GSM operatörü temsilcilerinin, üretilecek bütün ULAK baz istasyonlarını alacaklarını söylediklerine dikkati çeken Arslan, baz istasyonu üretim kapasitesinin artırılacağını kaydetti.

Arslan, Türkiye’de milli ve yerli ürünlerin kullanılacağı bir pazar olduğunu belirterek, yerli anten üretimine de başlanacağını söyledi.