Ekonomi Yerli elektrikli otobüse test sürüşü

Yerli elektrikli otobüse test sürüşü

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni nesil toplu ulaşım araçlarıyla Türkiye’de ve dünyada adını duyuran Bozankaya AŞ tarafından üretilen elektrikli otobüsle test sürüşü yaptı.

Yerli elektrikli otobüse test sürüşü

Varank, elektrikli ticari araçlar ve raylı sistemler üretimine yönelik faaliyet gösteren Bozankaya AŞ’nin Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki üretim merkezini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Tek şarjla 300 km

Bozankaya AŞ’nin ürettiği araçlar ve raylı sistemlere ilişkin bilgi alan Varank, firma tarafından üretilen elektrikli otobüs Sileo ile test sürüşü gerçekleştirdi. Şirketin TÜBİTAK ile Ar-Ge projeleri yaptığını belirten Varank, Bozankaya’nın ürettiği otobüs ve metro setlerinin çoğunu ihraç ettiğini bildirdi. Varank, firmanın başarısındaki en önemli faktörlerden birinin Ar-Ge olduğuna dikkati çekti. Bozankaya AŞ tarafından tasarlanan ve üretilen çevre dostu, sessiz, verimli ve sıfır emisyon özellikleriyle ön plana çıkan yeni nesil Sileo elektrikli otobüsler, 4 saatlik tek şarjla 300 kilometreye kadar mesafe kat edebiliyor.