Ekonomi Yerli zırh çeliği ile boy gösterdi

Yerli zırh çeliği ile boy gösterdi

18.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ilk ve tek yerli zırh çeliği üreticisi Miilux OY, 13-17 Haziran tarihleri arasında Paris’te gerçekleşen EuroSatory Savunma Sanayi Fuarı’na katıldı. Manisa’da üretilen ürünlerini ilk kez küresel pazarlara tanıtan Miilux OY’un fuarda sergilediği zırh çeliği çözümleri arasında Miilux Protection 280T, Miilux’un Protection 440T, Miilux Protection 500T ve Miilux Protection 600T ön plana çıkıyor.

Yerli zırh çeliği ile boy gösterdi

 

Fuar ile birlikte yeni satış fırsatları, tanıtım ve küresel pazar için araştırma imkanları, yetkin firmalar ile iş birlikleri gibi konuları değerlendireceklerini söyleyen Miilux OY Türkiye Genel Müdürü Yavuz Yeldan, “Bugün, Finlandiya ve Polonya fabrikalarımızla birlikte ülkemizin ihtiyacı olan zırh çeliği ürünlerini, yerli levha ile karşılama imkânına sahibiz. OYAK’ın Manisa’da kurduğu yerli zırh çeliği üretim tesisiyle Avrupa pazarından da pay alacak konuma geldik. Daha önce Türkiye’de üretilmeyen zırh çeliğinin üretimiyle sadece sektörel gelişimi güçlendirmekle kalmadık, savunma sanayimizi dışa bağımlı olmaktan koruyacak ve Türkiye ekonomisini güçlendirecek önemli bir adım da atmış olduk. Paris’teki gerçekleşen EuroSatory Savunma Sanayi Fuarı’nda da ilk kez Manisa’da üretilen ürünlerimizi küresel pazarda sergileme fırsatına kavuştuk” diye konuştu.

Haberin Devamı

Miilux OY Türkiye olarak, öncelikle yurt içinden gelen talebe yönelik çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Yeldan, “Bununla birlikte, ihracata yönelik faaliyetlerimiz de hız kesmiyor. İlk aşamada aşınmaya dayanıklı çelik ürün grubumuzun ihracat pazarındaki payını arttırmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde, pazarın talebine yönelik olarak, Manisa fabrikamızın yıllık üretim kapasitesini 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.