Ekonomi ‘Yılın başında kötü senaryo almışız!’

‘Yılın başında kötü senaryo almışız!’

29.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen jant üreticilerinden İnci Holding Maxion Jant Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, Avrupa pazarlarında durgunluk yaşandığını, ancak buna rağmen yan sanayi ihracatının iyi gittiğini belirtti.

‘Yılın başında kötü senaryo almışız’


“Yılın başında sanayicilerin çoğu gibi biz de, 2013 yılına ilişkin öngörülerde bulunurken ‘olumsuz tablo çizen kötü bir senaryo’ satın almışız” diyen Zaim, 2012’nin gidişatına bakarak hedefler konulduğunu, ancak durumun o denli kötü olmadığını belirtti. Bu yılın ilk çeyreğinde yan sanayi ihracatının yaklaşık yüzde 2 arttığını da hatırlatan Zaim, “Ana sanayiye baktığımızda, ihracat öngörülene göre daha iyi durumda. Jant açısından da bu yılın seyrinden gayet memnunuz” dedi.

Brezilya’ya acil ihracat
Yılın geneline ilişkin hedeflerin tutturulacağına inandıklarını söyleyen Mustafa Zaim, şöyle devam etti:
“Bazı pazarlarda gerçekten ciddi şekilde olumlu gelişmeler var. Örneğin Brezilya pazarı teşviklerin de etkisiyle gerçekten çok iyi gidiyor. Öyle ki, ortağımız talebe yetişemediği için 500 bin adet jant gönderdik. Başka ülkelerde de benzer durumlar var. Bu yüzden iyimseriz. Özellikle 2014’te gerçek düzelmenin yaşanacağını düşünüyor ve hazırlıklarımızı yapıyoruz.”
Mustafa Zaim, yurt içinde ve yurt dışında bazı yatırımları olacağını da sözlerine ekledi.