EkonomiYunan adalarına denizden 10 hat

Yunan adalarına denizden 10 hat

18.03.2026 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), 2026 sezonunda Türkiye kıyılarından Yunan adalarına uzanan sefer ağını genişleterek 9 gemiyle toplam 10 hatta hizmet verecek.

Yunan adalarına denizden 10 hat

Yapılan açıklamaya göre sefer ağı içinde bu yıl ilk defa yapılacak Çeşme – Sakız, Ayvalık – Midilli, Akçay – Midilli, Kuşadası – Patmos ve Kuşadası – Samos (Pythagorion) hatları var. İDO’nun geçen yıl başlattığı ve bu yıl da sefer sayıları artarak devam edecek olan Dikili – Midilli, Seferihisar – Samos (Vathy), Bodrum Turgutreis – Leros ve Fethiye – Rodos hatları da devam edecek.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Sezonun ilk seferi ise Ramazan Bayramı Arefesi ile 19 Mart’ta Ayvalık – Midilli hattında başlayacak. Nisan ve mayıs aylarıyla birlikte tüm planlanan Samos, Leros, Rodos, Midilli, Patmos ve Sakız Adalarına Ege kıyılarından seferler başlayacak. İDO Genel Müdürü Dr. Murat Orhan, şunları söyledi:

Ege Adaları operasyonunu, İDO’nun yurt dışı açılımında yalnızca bir ulaşım faaliyeti değil, aynı zamanda stratejik bir büyüme alanı. Yeni hatlarımızla Ege’de deniz ulaşımını daha erişilebilir ve konforlu hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
En güncel haberlere ve son dakika gelişmelerine Google üzerinden anında ulaşmak için bizi favorilerinize ekleyin.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler