Ekonomi Yunan Bakan'dan küstah suçlama! Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti...

Yunan Bakan'dan küstah suçlama! Türkiye'yi ABD'ye şikayet etti...

09.03.2021 - 10:45 | Son Güncellenme:

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, Akkuyu Nükleer Santrali'ni kötüledi. Dendias, Türkiye'yi Akkuyu hakkında bilgi paylaşımı bulunmakta isteksiz olmakla suçladı.

Yunan medyası 15 Şubat'ta ABD'li mevkidaşı ile görüşen Nikos Dendias'ın Türkiye'ye bu kez de Akkuyu Nükleer Santrali üzerinden yüklendiğini yazdı.

Haberin Devamı

Yunan Bakandan küstah suçlama Türkiyeyi ABDye şikayet etti...

'Yeni bir Çernobil olabilir'

Yunan Kathimerini gazetesinin haberine göre Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Bu santral, Doğu Akdeniz'de yeni bir Çernobil olabilir." diyerek Akkuyu Nükleer Santrali'ni hedef aldı.

Yunan Bakandan küstah suçlama Türkiyeyi ABDye şikayet etti...

Yunan Bakan, Akkuyu Nükleer Santrali'nin bölgedeki tüm komşu ülkeler için güvenlik tehdidi oluşturduğunu da öne sürdü. Rusya'nın yurt dışındaki en büyük yatırımı olduğunu vurgulayan Dendias, Türkiye'yi Akkuyu hakkında bilgi paylaşımı bulunmakta isteksiz olmakla suçladı.

Akkuyu NGS'de üçüncü ünitenin temeli yarın atılacak

Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan Akkuyu NGS'de üçüncü ünitenin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin video konferans yöntemiyle katılacak.

Haberin Devamı

Türkiye ve Rusya arasında Mayıs 2010'da imzalanan anlaşma kapsamında Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde yapımı devam eden santralin ilk ünitesinin temeli 3 Nisan 2018'de atıldı.

Geçen yıl nisan ayında ikinci ünitenin temelinin atılmasıyla çalışmaların hız kazandığı sahada, üçüncü ünitenin inşaat lisansı kasımda alındı ve temel atma töreni için geri sayım başladı.