Ekonomi Zuma’nın Fendi Nobu’yu yendi!

Zuma’nın Fendi Nobu’yu yendi!

12.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ferit Şahenk’in restoran işindeki Japon kozu “Zuma” yeni yerinde İstanbul’un yıldızı oldu. Bununla da yetinmeyen grup art arda yapacağı açılışlarla Roma ve Bodrum’u fethedecek

Zuma’nın Fendi Nobu’yu yendi

İstanbul’da şu sıralar “Zuma” fırtınası esiyor. Yeni Zuma, iş dünyasından yabancı yatırımcılara, yıldız futbolculardan sosyeteye iki haftadan bu yana ünlü isimlerle dolup dolup taşıyor. İşadamı Ferit Şahenk’in Japon restoranı Zuma, Doğuş grubunun yeme içme şirketi D.ream bünyesinde yer alıyor. Zuma, 2008 yılında Ortaköy’le birlikte Türkiye’ye adım attı, geçen ayın sonunda da yeni yerine taşındı.

Asıl sürpriz ‘Roma’
Zuma’nın Ortaköy’deki yerinden çıkışı, yine D.ream ile anılan Borsa Restoran’ın yerine gelişi geçen yıl restoran piyasasında sürpriz olarak değerlendirilmişti. Ancak restoran, Ortaköy’ün aksine İstanbul’da bir anda yıldız olurken, grup bir sürprize daha imza attı. 10’uncu Zuma yakında Roma’nın ikonik lüks merkezi “Palazzo Fendi”de açılıyor. İlk kez böylesine bir ortaklığa imza atan lüks İtalyan modaevi Fendi, bu yatırımda Zuma ile işbirliği yapıyor. Zuma Roma, Palazzo Fendi’nin iki katını kaplayacak.

Fendi: Gurur duyuyoruz
Fendi’nin Başkanı Pietro Beccari, “Zuma bizim için ideal bir ortak, zira Fendi’yi ayrı kılan seçkin ve rafine değerleri tamamıyla ifade ediyor. Özgünlüğü, denemeler yapma cesareti ve zamansız kültürüyle Zuma’yı şehrimizle tanıştırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.
Zuma’nın eş kurucusu ve yaratıcısı Rainer Becker, Roma’nın tarihiyle farklı bir doku sunduğunu belirterek, “Böylesine mükemmel bir yuva bulmaktan çok mutluyum. Roma’nın kendine özgü bir ihtişamı var. Şehir de Zuma’nın Palazzo Fendi’de sunacaklarının vazgeçilmez bir parçası olacak” diye konuştu.
Zuma, segmentinin en lüks restoranlarından biri olarak biliniyor. Ünlü restoran, İstanbul dışında Londra, Hong Kong, Dubai, Miami, Bangkok, Abu Dhabi, Marmaris, New York, Las Vegas’ta iş yapıyor.

Haberin Devamı

Birlikte büyüyorlar
Zuma’yı 2002’de Rainer Becker ve Arjun Waney kurdu. Restoran Azumi Group bünyesinde yer alıyor. Doğuş grubu, D.ream şirketiyle, bu gruba ortak oldu. İkili, yeni uluslararası pazarlara açılmak, yeni marka geliştirmek üzere işbirliği yapıyor.

Bodrum yolcusu
Zuma’daki hareketlilik, İstanbul ve Roma ataklarıyla sınırlı değil. Ünlü restoran Bodrum için de hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bodrum için seçilen lokasyon ise oldukça ilginç. Son yıllarda yıldızı parlayan Bodrum’un en lüks limanı Palmarina Marina’nın en ucundaki dünyaca ünlü Japon restoranı Nobu gidiyor, yerine bu yıl Zuma geliyor. 19 Mayıs’ta açılması planlanan Zuma Bodrum, yaz aylarında yerli yabancı isimlerin buluşma noktası olmayı hedefliyor.