Emlak Boya badana yaparken kaçınmanız gereken 7 hata

Boya badana yaparken kaçınmanız gereken 7 hata

20.05.2021 - 08:43 | Son Güncellenme:

Yaz dönemi, pek çok kişi için evini boya badana yaptığı dönemdir. Tatile çıkmadan evini yenilemek isteyenler yaz başında bu işi yapmak isterler. Peki, boya badana işlemine başlamadan önce kaçınmanız gereken hataları biliyor musunuz?

Boya badana yaparken kaçınmanız gereken 7 hata

1-BOYANIN YETERSİZ OLMASI

Haberin Devamı

Yeterli boyanız olup olmadığını hesaplamak için boyamak istediğiniz duvarların alanını, vuracağınız katman sayısı ile çarpın. İşleme başladıktan sonra boyanın yetmemesi pek çok soruna yol açacaktır. Ton farkı, ıslaklık-kuruluk oranının farklılığı istenmeyen sonuçlar doğuracaktır. 

2-KUSURLARI KALDIRMAYI UNUTMAK

Boya uygulanmadan önce duvarlar olabildiğince kusursuz olmalıdır. Bu olmadan iyi bir sonuç almak zordur. Zımparalanacak alanlar zımparalanmalı, çıkarılacak sticker veya duvar kağıtları temizlenmelidir. 

3-BOYAYI TEST ETMEYİ UNUTMAK

Boyamaya başlamadan önce, bir numuneyi küçük bir alanda test etmek en iyisidir. Bu, hoş olmayan sürprizleri önler! Test örneğini uygulamak için karton veya beyaz bir tabak kullanın ve ışığa bağlı olarak günün farklı saatlerinde nasıl görüneceğini kontrol edin. 

Haberin Devamı

4-ZEMİNLERİ KORUMAYI UNUTMAK

Eviniz tertemiz boyalı olsa da, yerlerde boya lekelerinin olması bütün güzelliğini bozacaktır. Boyaya başlamadan önce, boyanmasını istemediğiniz yerleri kaplamayı unutmayın. 

5-MOBİLYAYI KORUMAYI UNUTMAK

Bir odayı boyarken, mobilyalarınızı plastik bir örtü ile korumayı sakın ihmal etmeyin. Eşyaları ortaya çekmek yeterli değildir. Ya komple kaplayın, ya da onları bir başka odaya taşıyın. 

5-FIRÇAYI SIKMAYI İHMAL ETMEK

Damlamalardan ve boya sıçramalarından mümkün olduğunca kaçınmak için rulonuzu iyice sıkmanız gerekir. Aksi halde boya tamamlandıktan sonra duvarda akmış boya izlerine rastlayabilirsiniz. 

6-BİRKAÇ KATMAN BOYAMAMAK

Güzel bir sonuç elde etmek için tek kat yeterli değildir. Duvarlarınızda boyanın homojen bir görünüm kazanması için en az iki kat gereklidir. 

7-MALZEMELERİ HEMEN TEMİZLEMEMEK

Unutmayın, boya fırçalarını sonradan da kullanmak isteyebilirsiniz. Belki birkaç rötuş da yapmanız gerekebilir. O nedenle işleminiz biter bitmez onları iyice ve hızlıca temizleyin.