Dekorasyon Ahşap mobilyaların bakımı ve temizliği

Ahşap mobilyaların bakımı ve temizliği

04.05.2021 - 15:07 | Son Güncellenme:

Ahşap mobilyalar, iç mekanlarınıza sıcaklık ve estetik sağlar. Ancak, üzeri tozla kaplanmış ya da farklı lekelerle dolu ahşap malzemeler ise köhne bir görünüme yol açacaktır. İşte ahşap mobilyalardaki farklı lekelerin tamamen temizlenmesi için bazı ipuçları...

Ahşap mobilyaların bakımı ve temizliği

 

Ahşap mobilyalarınızdaki farklı lekeler nasıl temizlenir?

Haberin Devamı

Ahşap mobilyalarınızdaki lekenin türüne bağlı olarak bilinmesi gereken birkaç temizleme tekniği vardır. Bu yazıda, ister suyun bıraktığı bir hale, ister siyah bir leke veya ahşap üzerinde bir yağ lekesi olsun, kirli bir ahşap mobilyayı temizlemek için doğru adımları bulabilirsiniz.

  1. Eski mobilyalardaki tozu temizleyin

Eski ve sizin için değerli olan ahşap bir mobilyanız varsa, basit bir mikrofiber bezle tozunu alabilirsiniz. Bu yolla, mobilyanız aşınmadan temiz olacaktır. Kirli, eski bir mobilyayı temizlemek için bezinizi hafifçe nemlendirebilir ve mobilyayı ovalayabilirsiniz.

  1. Ahşap bir mobilya üzerindeki su lekesinden kurtulmak

Ahşap üzerindeki su lekesi hızla gerçek bir kabusa dönüşür. Panik yapmayın, çözümler var! Kaba ahşap veya işlenmiş ahşap üzerinde, bezinize biraz terebentin sürüp ardından nazikçe ovalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vernikli ahşap üzerinde su lekesini çıkarmak için ise mineral yağ kullanın.

  1. Ahşap üzerindeki siyah lekeyi temizleyin

Lekeniz koyu renkli ise, sıvı olsun ya da olmasın, maalesef ahşap tabakasından geçmiştir. Ondan kurtulmak için ağır topçuları indirmek gerekecek.

Kaba ahşaptan siyah bir lekeyi çıkarmak için zımpara kağıdı kullanın. Vernikli bir mobilya söz konusu ise, zımparaladığınız yere küçük bir kat vernik sürmeniz gerekecektir.

  1. Ahşabınızı yağdan arındırın

Meşe mobilyaları veya ham mobilyaları yağdan arındırmak için bulaşık sabunu kullanabilirsiniz. Bezinizle lekeyi sıcak sabunlu su karışımı ile ovalayın. Bu numara mutfak mobilyaları için çok işe yarar!

  1. Ahşaptan çeşitli lekeleri çıkarın

Lekeler fazla kabuklanmışsa ve bu nedenle zımparalamaktan kaçınılması gerekiyorsa, beyaz sirke ile mobilyanızı temizleyebilirsiniz. Bu tekniği açık renkli mobilyalarda kullanmak daha iyidir. Sonuçtan emin olmak için mobilyanın görünmeyen bir tarafında önceden deneyin!