Dekorasyon Evinizin antresi yoksa nasıl oluşturursunuz?

Evinizin antresi yoksa nasıl oluşturursunuz?

25.04.2021 - 17:01 | Son Güncellenme:

Eski evlerde giriş kısmı, yani antre neredeyse ayrı bir oda büyüklüğünde oluyordu. Ancak yeni evlerin çoğunda her alan küçüldüğü gibi girişler de küçüldü. Peki, siz evinize girer ve çıkarken giyinmek, kendinize bakmak, son eşyalarınızı almak vb. için bir alan yaratabilir misiniz? İşte bunun 5 yolu…

Evinizin antresi yoksa nasıl oluşturursunuz

 

Dışarıdan içeri geçtiğimiz, montlarımızdan ve çantalarımızdan kurtulduğumuz, anahtarlarımızı astığımız ve misafirlerimizi yolcu ettiğimiz yer olan antre, vazgeçilebilir gibi bir alan gibi dursa da eksikliğini çok fazla hissedeceğiniz aslında olmazsa olmaz bir yerdir. İşte bir giriş bölümü kazanmanın yolları:

Haberin Devamı

1-Cam panelle ayırın

Giriş alanınızı salonunuzdan bir cam panel ile ayırabilirsiniz. Hem ışıktan faydalanır, hem de alanı daraltmamış olursunuz. Bitkilerle destekleyebileceğiniz bu alan sayesinde ziyaretçileriniz doğrudan salona ya da mutfağa girmemiş olur.

2-Bir kapı daha takın

İster sürgülü, ister akordiyon, ister cam kapı… Salonunuzun giriş kısmına bir kapı daha monte eder ve eksik yan duvar yerine portmanto veya kitaplık yerleştirirseniz harika bir antre elde etmiş olursunuz.

3-Kafeslerle görsel oyunlar

Bir giriş alanını izole etmek için işte çekici bir başka seçenek: kafesler. Hiç kuşkunuz olmasın, kafeslerin tamamen estetik bir rolü vardır, yalıtım etkisi yoktur. Bu düzenlemenin avantajı, istediğiniz gibi modüle edilebilmesidir: klasik paralel çubuklardan en grafik tasarımlara kadar. Kendiniz yapmak isterseniz, meşe gibi sağlam bir malzeme seçin, ister boyayın, ister kaba halleriyle bırakın.

Haberin Devamı

4-Sadece zemini ayırın

Evinize bir giriş oluşturmak için işte çok basit bir fikir: zeminleri ayırın. Salon parkenizin bir bölümünü kaldırıp kendinize dekoratif karolar seçin. Yeni zemininiz üzerine bir askı, bir dresuar, bir bank ve bir bitki koyduğunuz takdirde harika bir giriş elde etmiş olursunuz.

5-Müstakil evler için cam çatı

Eviniz müstakilse ve giriş kısmına ekleme yapmanızda bir sakınca yoksa, cam bir çatı ekleyerek harika bir antreye kavuşmuş olursunuz. Girerken profesyonel hayatın stresini burada bırakabilir, çıkarken de hava durumunu yakından takip edebilirsiniz.