Emlak İngiltere'de konut fiyatları mart ayında sert yükseldi

İngiltere'de konut fiyatları mart ayında sert yükseldi

19.05.2021 - 17:56 | Son Güncellenme:

İngiltere’de 2021 yılının mart ayında konut fiyatları yıllık bazda yüzde 10,2 arttı. İngiltere’de ortalama bir konutun fiyatı mart ayında 24 bin artarak 256 bin sterline yükseldi.

İngilterede konut fiyatları mart ayında sert yükseldi

İngiliz Ulusal İstatistik Ofis (ONS) verilerine göre, ülkede konut fiyatları mart ayında yıllık bazda yüzde 10,2 artarak 2007 yılının ağustos ayından bu yana en sert yükselişini kaydetti. Bir önceki ayda (şubat) ülkede konut fiyatları yüzde 9,2 artış göstermişti. 

Haberin Devamı

Konut fiyatları 2021 yılının mart ayında yıllık bazda Galler’de yüzde 11, İskoçya’da 10,6 ve Kuzey İrlanda’da yüzde 6,0 artış kaydetti. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da konut fiyatları mart ayında yıllık bazda yüzde 3,7 artarak ülkede en düşük artışın kaydedildiği şehir oldu.

İngiltere’de ortalama bir konutun fiyatı mart ayında 24 bin artarak 256 bin sterline yükseldi. ONS açıklamasında 2020 yılının ikinci yarısından itibaren ülkede konut fiyatlarında artışın görüldüğü, bu eğilimin mart ayında yıllık bazda yüzde 10,2 artışla devam ettiği kaydedildi. 

Açıklamada, “Salgın insanların konut ihtiyaçlarını yeniden değerlendirmesine neden olmuş olabilir. Vergilendirmedeki düşüş, konut alanlar için toplamda fiyatları düşürürken, satıcıların fiyat yükseltmesine neden olmuş olabilir.” İfadelerine yer verildi. 

Haberin Devamı

Emlak şirketi Yopa’nın başekonomisti Mike Scott ise salgın kısıtlamaların kaldırılması, insanların konut ihtiyaçlarını yeniden değerlendirmesi nedeniyle, konut fiyatlarının 2021 yılının geri kalanında da yüksek seyretmesini beklendiğini belirtti.