Geri Dön
Emre Gönlüşen'in vefatı bizlere ne anlattı?

Emre Gönlüşen'in vefatı bizlere ne anlattı?

Uzun süredir hastalıkla mücadele eden spiker Emre Gönlüşen’i kaybettik. Yaşamı, mücadelesi, şakaları ile akıllara kazınan Emre Gönlüşen’in bizlere vedası hepimizi üzdü. Peki, Emre Gönlüşen’in vefatı bizlere ne anlattı?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Türkiye’de çok yetenekli spikerler var. Hele iş futbol olunca dünya çapında isimlere sahibiz. Orhan Ayhanların, Abidin Aydoğduların, Halit Kıvançların açtığı yoldan yürüyen onlarca isim. Onlardan birisi de Emre Gönlüşen’di. Ustalarının izinden gidip başarılı bir spiker olmuş, geldiği yerde en iyisini verebilmek için çok çalışıp, çabalamıştı.

Haberin Devamı

Günlerden bir gün kanser olduğunu öğrenmişti Emre Gönlüşen, haberi alan herkes çok üzüldü. Onun için dualar ettik, iyi dileklerde bulunduk. Mücadeleyi bırakmadı, amansız hastalığı yendi. Bizlere haberini verdiğinde tanıyan tanımayan herkes çok mutlu olmuştu. Ancak bu süreçte onu en üzen şey belki de kızlarının hastalığını internetten öğrenmesi olmasıydı. TEDx konuşmasında bu olaya değinirken gözleri biraz doluyor Emre Gönlüşen’in.

Her daim gülmeyi tercih ediyordu

Şahsen kendisini birebir tanıma fırsatım olmadı ancak gerek sosyal mecrada gerekse dostlarının sözleri onu çok iyi şekilde anlatıyordu. “Emre etrafında üzgün birini görmeye dayanamazdı. Hep gülmemizi isterdi” diyorlardı. Twitter’da da kelime esprileri ile bazen “komik olmayan” şakalara imza atar ama asla kötü niyetle bir şey söylemezdi.

Haberin Devamı

TEDx konuşmasında hepimize ilham olacak şeyler anlatmıştı. İnsan istediği zaman, arzuladığı zaman her şeye kavuşabileceği, başarabileceğini söylüyordu. Kendisi yapmıştı çünkü. Hayallerini kurduğu mesleği, sevdiği müziği icra etmenin hazzını tatmıştı. Hikayesini kısa da olsa bizlere aktarmıştı.

Her şey gelip geçici

Her daim güler yüzü ve esprileriyle hatırlayacağımız Emre Gönlüşen hepimize örnek olacak bir yaşamı geride bıraktı. Mücadelesi, azmi, şakaları, pozitif bakan zihni ile hepimize yol gösterdi. Amansız bir hastalığın penesindeyken bile yüzünden gülümseme eksik olmadı. Her şey o gülen yüzde saklıydı aslında.

Bu dünya geçici, ne kendimizi ne de başkalarını üzmeye gerek yok. Twitter’da yazdığı gibi “Ne demiş şair ‘Yaz sıcağında mevsimi değiştiren bu sağnak yağışa kayıtsız kalmak mümkün mü, bir sonraki baharı yaşayacağımız kesin değilken.’” Hayat çok kısa, tabii ki üzüleceğiz, sevineceğiz, ağlayacağız, güleceğiz, lakin bunların hepsi geçici. Sonunda bizlere kalan hep daha güçlü olmak, hep anın tadını çıkarmak olmalı.

Güle güle Emre Gönlüşen…

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler