En Erkekler için!

Erkekler için!

30.11.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Erkekler için!

Erkekler için





"Çocukluğumu düşündüğümde aklıma ilk gelen şey hanımelinin kokusu oluyor. Bu koku ailemin çiftliğinden okuluma giden yolda bana eşlik ederdi". Bu sözler dünyada bir koku markası haline gelmiş L'occitane'ın kurucusu Olivier Baussan'a ait. Güney Fransa'nın en güzel bölgelerinden biri olan Provence'de doğan Olivier Baussan, 1976 yılında yüzde yüz doğal biberiye esansı üretmek için satın aldığı eski bir damıtma aletiyle L'occitane markasını yaratmış.
Fransa'da dünyanın en nadide çiçek ve bitkilerinin yetiştiği Provence'da 1978 yılında ilk butiğini Haute - Provence'ın Manosque yakınlarındaki küçük bir kasabada, Volx'ta açan Baussan, burayı yarattığı markanın merkezi yapmış. Bugün L'occitane'ın ABD, Avrupa, Asya ve Brezilya gibi 40 ülkede 300'ün üzerinde butiği bulunuyor. Markanın en önemli özelliği katkı maddesi kullanmadan tamamen Provence'de yetişen bitkilerle ve o bölgenin geleneklerine uyularak damıtılma işlemini gerçekleştirmesi. Bu yüzden marka, yüksek kalite ve ürün menşeini garantileyen "Apellation d'Origine Controlee" ödülüne sahip.
Geçen ay Nişantaşı'nda ilk butiğini açan markayı Türkiye'ye Fermasante getirdi.

Gençlik iksiri geliyor
L'occitane'da yüzde 100 doğal ve güçlü esansiyel yağlarla üretilen; kadınlar, erkekler, evler için cilt bakımı ve vücut bakımı ürünleriyle değişik kokular satışa sunuluyor. L'occitane'da dört farklı koku dizini bulunuyor. Lavanta, mine çiçeği, bal, ve zeytin... Markanın Nişantaşı butiğinden bu dört kokunun Eau de toilette'ini, mumunu, vücut kremini ve cilt bakım ürünlerini alabilirsiniz. L'occitane'da satışa sunulan bu ürünler kişilerin günün stresini atmasına ve rahatlamalarına yardımcı oluyor. Bu koku dizinleri dışında Nişantaşı L'occitane'a, önümüzdeki yıl, gençlik sırrı içeren Immortelle bitkisinin ve çobanların koyunların yaralarını kapatmakta kullandığı Cade bitkisinin ürünleri de geliyor.

Giorgio Armani'nin çekici parfümü Armani Mania turunçgillerle başlayan kokusunu baharatla harmanlıyor. Yeşil mandarin, safran, beyaz misk, amber gibi özleri içinde barındıran parfüm 100 ml EDT, after shave balm ile saç ve vücut jelinden oluşan özel setinde 151 milyon liraya satılıyor.
Gucci Pour Homme Tom Ford tarafından tasarlanan bir parfüm. Baharatlı ve tahtamsı notalarla baş döndüren bu parfümde deri, papirüs kağıdı gibi ilginç özler de bulunuyor. Fiyatı: 50 ml EDT 81.5 milyon lira, 100 ml EDT 118.5 milyon lira.
Erkek hazır giyim sektörünün devlerinden Ermenegildo Zegna'nın yarattığı Essenza Di Zegna bergamut ve Sicilya limonuyla tazelik ve ferahlık hissi veriyor. Kardamon ve Korsika sarmaşıkları parfümdeki baharat etkisini artırırken parfüme son noktayı amber koyuyor. Fiyatı: 50 ml EDT 80 milyon, 100 ml EDT 114 milyon lira. Jill Sander For Men baharatlı kokuları sevenler için iyi bir alternatif. Brezilya nanesi, biber gibi özler içeren parfümün alt notalarında kaşmir, selvi ve kırmızı sedir gibi ağaçlar günlük,mür ve ladin gibi mistik esanslarla birleşiyor. 75 ml EDT ve duş jelinden oluşan özel set fiyatı: 96 milyon lira.
Givency Pour Homme ilk koklandığında mandalina, kişniş ve greyfurt kokularıyla baş döndürüyor. Parfümün son notalarında ise sedir ve Olibanum ağacı kendini hissettiriyor. Fiyatı: 100 ml EDT 125 milyon lira. Joop! Homme açılış notalarında bergamut, tarçın, portakal çiçeği ve tütün barındıran taze, oryantal ve ağaçsı bir koku. Parfümün 75 ml EDT, duş jeli ve after shave balm'dan oluşan özel set fiyatı: 96 milyon lira.
II (Pi) ağaç ailesinden bir koku. Baş notasında bergamut, orta notalarında çam dikeni, sandal ağacı içeriyor. fiyatı: 100 ml EDT 125 milyon lira.



BUSINESS


Kekeleme kaptan, sonra maçı kaybederiz
Bu bir kariyer planlaması haberidir
Tepe'nin 1.5 milyar dolarlık SimCity'si
Ağzı kamaştırmayan Trabzon hurması ürettiler
OECD ülkelerinde etik altyapı güçlendirme arayışı
Flamenko bilmeyen, boğa güreşi izlemeyen, İspanyol yönetici
Meltem'in Hülya Avşar'dan öğreneceği çok şey var...
Bu köy, o köy değil
Bunu o bile tahmin edemezdi
Yeniçeri'yi yatıştıran akide şekerinden modern sanayiye
İnternet dairesi var, ama kimse yararlanmıyor
'Bir aksilik'ti, 'bir şans' oldu Alper Bey'in şirketini büyüttü
En zengini Real Madrid
'İnternet pazarında at çok, yem az'
Kokusunu aldık
Dünya turu