Geri Dön
Esin İris 'Önce Aşk'la en büyük elektronik hit'ini yakaladı

Esin İris 'Önce Aşk'la en büyük elektronik hit'ini yakaladı

Esin İris, müzik dünyasının en renkli ve üretken isimlerinden biri. Rap ve pop'tan sonra elektronik müzikte de sağlam adımlarla yoluna devam eden Esin İris, 'Önce Aşk'la en büyük elektronik hit'ini yakalamayı başardı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Dümeni alternatife kırdı

Esin İris, müzik dünyasının en renkli isimlerinin başında geliyor. Müzik kariyerine rap müzikle başlayıp daha sonra pop'a geçiş yapan Esin İris, 1-2 yıldır dümeni alternatif müziğe kırmış durumda. Onu 'Bu Gece', 'Özledim' ya da 'Kötü Kötü Şeyler' gibi pop şarkılarla tanıyanların şaşkınlık yaşadığı, ancak onu tanıyan, bilen, değişimlerini her daim ilgiyle takip eden dinleyicilerin takdirini kazanan bu yeni yolculuğun ilk adımı 'Dans Edelim Mi'ydi.

İlk dinlemede akılda kalıyor

İris'in müziğine cool'luk katan bu şarkıdan sonra 'Korkarsan Dur'u yayınlayan İris, dubstep gibi bir çölde vahanın kıyısından dönerek biraz üzse de yine kaliteli bir şarkıya imza atmıştı. 'Önce Aşk'ı geçtiğimiz günlerde yayınladı İris. Sözü Esin İris ve Ozan Bozdağ'a ait şarkının besteci koltuğunda bu ikiliye Orhan Akın eşlik ediyor. Mükemmel keyifli aranje ise Ozan Bozdağ imzalı. Karanlık bir yaz şarkıcı olan 'Önce Aşk' daha ilk dinlemede akılda kalmayı başarıyor.

Yaratıcılığını daha çok kullanmalı

'Dans Edelim Mi'deki nakarat boşluğunun yanına 'Korkarsan Dur'daki daha sert bir altyapı gereklililiği minik nazar boncuklarıydı. Electropop'un en şahane Türkçe örneklerinden biri olmaya aday 'Önce Aşk' ise Esin İris'in elektronik döneminin en büyük hit'ini kazandırıyor şarkıcıya. İris'in vokal performansı ve nakaratın akılda kalıcılığı şarkının büyük artıları. 'Önce Aşk' önceki iki şarkıya göre radyolar açısından da daha avantajlı. Ancak İris radyolardan ziyade dijitali hedeflemeli, dijitale oynamalı. Artık daha cool, daha modern, daha olgun ama taze şarkılara imza atıyor. Değişken ruhunu müziğine de yansıtıyor ve ortaya çok renkli bir müzik çıkmış oluyor. Elektronik dönemde ürettiği şarkılar İris'i daha doğru yansıtıyor. Şimdi sırada Z kuşağını ve dijitali yakalamak var. Eğer İris, şarkılarının tanıtımında yaratıcılığını devreye sokup dijitalde güçlü bir çıkış yakalarsa pop yaptığı dönemden daha büyük bir sıçrama yapabilir.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler