Geri Dön
Eski futbolculardan yeni bir şeyler gelir mi?

Eski futbolculardan yeni bir şeyler gelir mi?

Futbol dünyamızın en sevilen bölümü başladı; Transfer sezonu açıldı. Haliyle kulüplerimiz de harekete geçti. Ancak pandeminin etkilediği ekonomik yapıları da transfere döneminin eskisi kadar hareketli geçmeyeceğini gösteriyor. Haliyle bit pazarına nur yağdı, takımlar eski ‘yıldızlarını’ geri getiriyor. Peki, bu transferler işe yarayacak mı?

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Hareketli geçen yazlardan çok uzak bir yaz yaşıyoruz. Malum Çin’den çıkan koronavirüs sonrası hayatımız alt üst oldu. “İkinci dalga geliyor mu?” “Aşı ne zaman bulunacak?” gibi onlarca sorunun arasında transfer sezonu açıldı. Bizler de beklemeye başladık, tuttuğumuz takımlar kimleri alacak diye.

Haberin Devamı

Bit pazarına nur yağdı

Eskiden çilekler gelir, kirazlar gider, karpuzlar seçilirdi havaalanlarında beklerdik. “O günler geride kaldı Şakir!” Artık çilekler, kirazlar, karpuzlar gelmeyecek, en azından birkaç yıl için. Koronavirüs yüzünden hem sağlık hem de ekonomiler etkilendi. Eski paralar, şöhretli futbolcular gelemeyecek.

Kulüpler kötü durumlardan ötürü alacakları futbolcuları seçerek almak zorunda. Bu dönemde en az riskle maksimum faydayı almak için de eskiye yöneldiler. Galatasaray Arda’yı, Fenerbahçe Gökhan Gönül ve Caner’i kadrosuna kattı. Bir anda futbolumuz 10 yıl önceye gitti, nostaljik anlar yaşamaya başladık.

Başarılı olabilirler mi?

İki taraftan da bakacağız olaya. Eski futbolcular eski kulüplerinde başarılı olabilecek mi? Olumlu tarafından bakacak olursak, Türkiye ligini tanıyan, kendilerini ispatlamış futbolcular. Haliyle avantajları büyük. Takımlarını da tanıyorlar, rakip olsalar bile. Haliyle takıma adapte sorunu olmayacak. Kısa sürede performanslarını gösterebilirler. Ayrıca ‘abilik’ de yapacaklardır. Takımı toparlayabilirler.

Haberin Devamı

Eksi yönüne gelecek olursak, gelen futbolcular yaşları ilerlemiş isimler. Ne kadar kendilerine baksalar da bir İbrahimoviç değil kendileri. Yaşayacakları sakatlıkların düzelmesi, 10 yıl öncesi gibi hızlı olmayacaktır. Umarım böyle sıkıntılar yaşamazlar. Bir de fizik kondisyonları eskisine nazaran daha düşük olacaktır. Bu da takımlar için sıkıntı çıkarabilir.

Sonuç olarak maçlar başladıktan sonra bakacağız neler olacak. Olumlu mu olumsuz mu transferler göreceğiz.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler