Geri Dön
Ethernet nedir?

Ethernet nedir?

Günümüzde hala daha çok büyük bir öneme sahip olan Ethernet'in ne anlama geldiği sık sık araştırılan bir konu. Peki günden güne daha da gelişen teknolojide Ethernet nedir? Ethernet ne anlama gelmektedir? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

Ethernet nedir?

Haberin Devamı

Ethernet, basit bir şekilde kablolu veya kablosuz ağda bilgisayarlar, routerlar ve switchler dahil olmak üzere cihazlara bağlanmak için kullanılan standart iletişim protokolüne verilen isim. En çok kurulan yerel ağ bağlantısı (LAN) teknolojisi, Ethernet LAN’leri geçirerek işletmelerin büyük bölge ağlarında (WAN) Ethernet kullanmasını sağlar. Ethernet büyük işletme bölgelerini, dağıtılmış şube ofislerini, veri merkezlerini ve hatta yerel veya daha küçük uzak konumları bağlar. Ethernet belirli bir uygulama sayısını kullanıma açarken ve diğer sanal özel ağlar (VPN) gibi diğer ağ teknolojilerine erişim sağlarken bir işletme için tek bir WAN ağını çalıştırabilir.

Ethernet ilk olarak 43 yıl önce makineleri yakın coğrafi bölgede birbirine bağlamak için ortaya çıktı. Robert Metcalfe ve David Boggs tarafından 1973 yılında Xerox PARC’da icat edildi. Başlarda 3 Mbps’nin altında çalışıyordu. Metcalfe daha sonra Intel ve Xerox ile ortak bir girişim yaptığı Digital Equipment Corporation’a katıldı ve burada 1980 yılında Ethernet Versiyon 1'i ortaya çıkardı. 1983 yılında Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü, Ethernet 802.3 standardını onayladı.

Haberin Devamı

Ethernet’in LAN, WAN ve arasında kalan her şey için bu kadar uzun süre ağ seçimi olarak kalabileceğini kim tahmin edebilirdi? Bugün Ethernet, birçok iş ağının boyutu ve güvenirliği yüzünden temeli konumunda. Kullanımda olan çok az sayıda teknoloji 40 küsür yaşında olduğunu ve hala son teknoloji olduğunu iddia edebilir. İster Ethernet’i yüksek kapasiteli bir nakil seçeneği olarak görün, ister yazılım tanımlı ağlar (SDN) kapasiteleri ile birlikte daha çok kontrol ve görünürlük sağlamak için kullanın; Ethernet ağı sizinle birlikte yıllardır büyümeye devam ediyor.

Benzer İçerikler