Geri Dön
Facebook da Google gibi evden çalışmayı 2021'e uzattı

Facebook da Google gibi evden çalışmayı 2021'e uzattı

Corona virüs yüzünden hayatımız altüst olmuş durumda. Birçoğumuz şimdiden eski normalimizi, o biricik eski normalimizi özlemiş durumdayız. Ancak büyük şirketlerin aldığı kararlar hayal kırıklığı yaratıyor. Facebook da tıpkı Google gibi evden çalışmayı 2021 yılına kadar uzattı... Peki şimdi ne olacak?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Maskesiz sokağa çıkmak mı?

Corona virüs yüzünden hayatımız büyük bir pause sürecine girdi. Adım atamıyoruz. Ne ileri ne geri tam olarak ortada, merkezde sıkışmış bir haldeyiz. Yeni bir adım atabileceğimiz koşullar yok. Dünya ekonomileri alarm veriyor. Hal böyleyken bu koşullar altında eski normale döneceğimizi düşünmek epey büyük bir hayalcilik olur. Evet, eskisi kadar evde kalmıyoruz belki ama maskesiz sokağa çıkma fikri şimdilik epey uzak bir ihtimal olarak gözüküyor.

Önce Google duyurmuştu

Peki büyük şirketler ne diyor? Google geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak çalışanlarına uyguladığı evden çalışma uygulamasının 30 Haziran 2021'e kadar süreceğini açıklamıştı. Google gibi dev bir şirketin bu kararı almasının diğer şirketlere emsal olacağı konuşuluyordu. Evet, bu ihtimal gerçek olmuş. Çünkü Google'dan sonra Facebook'da evden çalışma sistemini uzatmış.

En az bir yıl daha var...

Facebook'un sözcüsü Nneka Norville tarafından yapılan açıklamada, şirket çalışanlarının Temmuz 2021'e kadar evden çalışmaya devam edeceklerini açıklamış. Evden çalışma süresine ilişkin karara ek olarak çalışanlarına evden çalışma ihtiyaçları için ilave 1000 (yazıyla bin) dolar verileceğini de duyurmuşlar. Facebook ve Google gibi devler, boş yere böyle kararlar vermez. Eski normale dönmemize demek ki en az bir yıl daha var. Kabul etmemiz lazım bu gerçeği artık yavaştan...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler