Geri Dön
Felaket fırsatçılığı ne zaman son bulacak?

Felaket fırsatçılığı ne zaman son bulacak?

Türkiye'nin güneyi şu an yangın altında. Çoğu yerde birlik ve beraberliğin, dayanışmanın örneklerini görüyoruz fakat arada kötü niyetli birkaç kişi oluyor. Her krizde karşımıza çıkan bu fırsatçıların sonu gelir mi? Felaketten fıtsatçılık yapan kişiler, firmalar ve şirketler ne zaman son bulacak? Bu kötülüğün ve fırsatçılığın bir sonu yok mu?

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Yardım etmeye çalışıyorlar


Türkiye'de son günlerde tek gündemimiz yangın. Türkiye'nin dört bir yanından birçok vatandaş dört kolla yardımcı olmaya çalışıyor. Kiralayabilen helikopter kiralıyor, gönderebilen su, yangın tüpü, ısı geçirmez eldiven, maske bir şekilde herkes göndermeye çalışıyor. Bu durumlar gerçekten duygulandırıcı hepimizin kalbine dokunan noktalar.

Kriz fırsatçıları


Ama tabii ki iyilik nasıl varsa kötülük de kendini bir şekilde açığa çıkartıyor. Yani hem de öyle sert, tatsız ve akılalmaz bir şekilde çıkartıyor ki hayret ediyorsunuz. Her felakette olduğu gibi kriz fırsatçıları ortaya çıkıyor ve yangın kreminden itfaiye tüpüne, eldivenden maskeye her şeye fahiş zamlar yapıyorlar. Krizi fırsata çevirmekle, krizi fırsat bilmek arasında çok fark olduğunu düşünüyorum. Yani krizi fırsata çeviren bir insan bence hem yardım edebilmek için hem de herkes daha fazla ürün alsın, aynı zamanda kendi de bir şekilde işini görsün diye, ihtiyaç dahilinde olan bir ürünü daha ucuz bir fiyata satar ki alıcısı çok olsun hem de bir şekilde işin ucundan tutsun. Fakat bu kriz fırsatçıları öyle ki paradan başka hiçbir şeyi görmeyen, içlerinde vicdan kırıntısına dahil hiçbir şey bulundurmayan insan grubu olduklarını düşünüyorum.


Ülke böyle zor şartlar altındayken, şartları daha zorlaştırıp bir ürünü ederinden on kat fazlaya satmak nedir? Bunun kurla, ekonomiyle hiçbir şeyle de alakası yok. Bu tamamıyla içinde safi kötülük bulundurmakla alakalı. Ne yazık ki temiz kalpli insanlar olsa da böyle insanları görmek de mümkün. Umarım en kısa zamanda tespit edilip hak ettikleri cezaları alırlar.

Sonları gelir mi?


"Peki bu durumun bir sonu olur mu?" dersek de olacağını düşünmüyorum. Eğer bu insanlar olmasaydı oraya gidip canla başla mücadele eden, her koşulda insanlığa yararlı olmaya çalışan insanlar da olmazdı. Ne yazık ki zıt kutuplar hep birlikte var olacak, ki olmalı da. Önemli olan bu iyinin ve kötünün oranı. İyiliği daha çok göreceğimiz günler ve yangında mücadele eden herkese de sabır diliyorum, özellikle her şeyde prim ve fırsat kollayan insanlarla birlikte olanlara daha çok.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler