Tüm dünyayı etkileyen salgında şu ana kadar 28 binden fazla ABD vatandaşı corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.
Ülkedeki en önemli sorunların başında tıbbi malzeme temini ve corona virüs tanı kiti eksikliği yer alıyor. Ancak ülkenin güneydoğusundaki bir yer bu konuda ABD'nin geri kalanından epey farklı durumda.
Sadece orada yaşayanların girip çıkabildiği Miami'deki Fisher adası, ülkedeki corona virüs salgın dönemindeki en farklı bölge olma özelliği taşıyor.
ABD'nin en zengin bölgesi olan Fisher adasında, herkese corona virüs testi yaptırılmış durumda. Bu ülke genelinde bir ilk olma özelliği de taşıyor. Adada şu ana kadar herhangi biri corona virüs vakasına rastlanmadı.
Ülkenin bu en zengin mahallesinde ortalama gelir iki milyon dolardan fazla. Normal şartlarda herkesin yaptıramadığı COVID-19 testlerine çok önceden sahip olan Fisher adasında herkes testten yaptırdı. Üstelik bu testlere erişim imkanı ABD genelinde bir sorun halinde.
Başta salgının en çok etkilediği New York olmak üzere Chicago gibi büyük kentlerde corona virüs testine ulaşmakta çoğu insan zorluk yaşarken Fisher adası sakinlerinin tamamının teste tabi tutulması tepkilere de yol açtı.
Öte yandan büyük bölümü Bahamalar'dan getiren özel kumla inşa edilen Fisher adasının bağlı bulunduğu Miami'nin Dade ilçesinde her gün 200 kişi COVID-19 testi yaptırabiliyor.