Kültür Sanat DC Filmleri İzleme Sırası 2023: DC Comics Filmleri Kronolojik Olarak Hangi Sırayla İzlenir?

DC Filmleri İzleme Sırası 2023: DC Comics Filmleri Kronolojik Olarak Hangi Sırayla İzlenir?

26.09.2023 - 14:38 | Son Güncellenme:

DC Comics Marvel’dan sonra dünyanın en büyük çizgi roman yayıncısıdır. Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, Supergirl, Flash, Aquaman, Cyborg, Shazam, Martian Manhunter, Zatanna, Static Shock, Hawkman, Hawkgirl ve Green Arrow gibi dünyaca ünlü karakterleri vardır. Karakterlerini sinemaya uyarlayan DC’nin yapımları dünya genelinde ses getirirken filmlerinin pek çoğu gişe rekoru kırdı. DC Comics’in çok fazla yapımı olduğu için filmlerin izleme sırası kafa karışıklığına neden olabilir. DC filmleri izleme sırası nasıldır? “DC Filmleri 2023” içeriğimizden konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

DC Filmleri İzleme Sırası 2023: DC Comics Filmleri Kronolojik Olarak Hangi Sırayla İzlenir

DC Comics ABD merkezli çizgi roman yayıncısıdır. DC Entertainment, Time Warner'a bağlı Warner Bros.'ın alt kuruluşudur. Çizgi kahramanlarının pek çoğunun filmi yapılmıştır. DC Comics, Amerika çizgi roman endüstrisinin en büyük ve en eski şirketlerinden birisidir.

Haberin Devamı

DC Filmleri 2023

Superman and the Mole Men (1951)

Superman and the Mole Men, Lippert Pictures tarafından yayınlanan 1951 Amerikan bağımsız siyah-beyaz süper kahraman filmidir. Barney A. Sarecky'nin yapımcılığını üstlendiği ve Lee Sholem'in yönettiği filmde George Reeves'i Superman, Phyllis Coates ise Lois Lane'i canlandırıyor. Filmin hikayesi, dünyanın en derin petrol kuyusunun sondajına tanık olmak için küçük Silsby kasabasına gelen muhabirler Clark Kent ve Lois Lane'i kapsıyor. Bununla birlikte sondaj sırasında yer altında yaşayan bir garip insansı ırkın evini deldi. Trajediyi önlemek için sadece Süpermen müdahale edebilir.

Superman (1978)

Krypton gezegeni yok olmak üzeredir. Gezegeni terk edecek kadar aracı olmayan sakinleri çaresizce beklemektedirler. Kal-El isimli küçük bir bebeği anne ve babası bir kapsüle koyup uzaya yollarlar. Kapsül ve içindeki bebek üç yıl süren bir yolculuktan sonra Dünya gezegeninde, Smallville, Kansas'a iner. Tarih 1951'dir. Bebeği yaşlı ve çocuksuz bir çift olan Kent'ler bulur. Clark adını verdikleri ve kendi öz çocukları gibi sevdikleri bu çocuğun büyüdükçe inanılmaz güçlere sahip olduğunu keşfederler. 18 yaşındayken, babası olarak gördüğü Jonathan'ın kalp krizinden ölümünden sonra, Clark bir "çağrı" duyar ve uzay aracının kalıntılarında parlayan yeşil bir kristal keşfeder. İçeride, babası Jor-El'in bir hologramı ortaya çıkar ve Clark'ın gerçek kökenlerini açıklar. Kaleyi kırmızı pelerinli ve mavi ve kırmızı bir takım elbise ile uçarak terk eden Kal-El, 10 yıl kadar sonra Metropolis'teki Daily Planet'ta muhabir olur, iş arkadaşı Lois Lane ile tanışır ve ilişkileri romantik bir şekilde gelişir. Clark, kısa zamanda kendini dünyayı ele geçirmekle ilgili kötü emelleri olan Lex Luthor'la mücadele içinde bulur.

Haberin Devamı

Superman II (1980)

Krypton gezegeni yok olmadan önce, suçlular General Zod, Ursa ve Non, Phantom Bölgesi denilen başka bir boyuta hapsedilmişlerdir. Ancak bu üç suçlu patlama serbest kalırlar. Kendilerini Güneş'in sarı ışığı tarafından verilen süper güçlerle bulurlar ve Dünya’ya inerler. Clark ve Lois, Zod'un fetih planını öğrenir ve insanlığın Zod ile savaşamayacağını fark eden Clark, bu ara kaybettiği güçlerini geri kazanmaya çalışır.

Haberin Devamı

Superman III (1983)

Superman III, Richard Lester'ın yönettiği 1983 yapımı, Süper kahraman aksiyon komedi filmi ve uzun soluklu DC Comics'in süper kahramana dayalı Superman filmi serisinin üçüncü filmi. Webster, Gus'u kullanarak dünyanin ekonomik sistemini alt edecek bir bilgisayar gelistirir. Kendilerine engel olabilecek tek kişi Superman'dir.

Supergirl (1984)

Supergirl yönetmenliğini Jeannot Szwarc yaptığı 1984 yapımı filmdir. Superman III (1983) olaylarından sonra geçen ve serinin devamı niteliğinde olan Superman film serisinin dördüncü filmidir. Superman’in kendisi olan Kal-El’in kuzini Kara da vardır. Kara, istemediği olayların sonucu kendi boyutunun dışına sürüklenerek Dünya’ya gelir. Burada Superman’e de güçlerini sağlayan Güneş’in etkisiyle insanüstü güçler elde eder. Kara artık Linda Lee kimliğinin altında gizlenen Supergirl olarak Superman’in geçici yokluğundan ötürü boşta kalan yardıma koşma işlerine bakar.

Haberin Devamı

Superman IV: The Quest for Peace (1987)

Gişe rekorları kıran süper kahraman film serisi, Christopher Reeve, Gene Hackman ve Margot Kidder'ın Supermen'in (Reeve) suç dehası Lex Luthor'un (Hackman) şeytani yaratımına karşı savaşının hikayesinde geri dönmesiyle devam ediyor. Dünyayı tüm nükleer silahlardan kurtarmayı planladığını ilan ettikten sonra, Süpermen, savaşlarını uzaya götürmeden önce, Luthor'un nükleer adamını (Mark Yastık) yenmek zorundadır. Bu arada, Lois Lane (Kidder) hem Supermen hem de Clark Kent'i çift randevulu bir akşam yemeğine davet ettiğinde, Supermen'in güçleri test edilir. Mariel Hemingway bu filmde başrolde yer alıyor.

Batman (1989)

Milyoner-hayırsever Bruce Wayne, çocukken ailesinin vahşice öldürülmesine tanık olduktan sonra, Batman kılığında suçla savaşmaya hayatını adar. Uzun zamandır düşmanı olan Joker'in Gotham Şehri vatandaşları için uğursuz planları var. Açgözlülüğüne, foto muhabiri Vicki Vale'ye olan takıntısı eşlik ediyor. Ancak Batman, Joker'in her hareketine karşı koymak için oradadır.

Haberin Devamı

Batman Returns (1992)

Gotham City iki korkunç suç tehdidiyle karşı karşıya kalır. Tuhaf, uğursuz Penguen (Danny DeVito) ve sinsi, gizemli Kedi Kadın’ın (Michelle Pfeiffer) planları vardır. Batman (Michael Keaton) iki zorlu düşmanla aynı anda savaşacak. Çığır açan 1989 yapımı orijinal film gibi Batman Dönüyor da yönetmen koltuğunda Tim Burton oturuyor.

Batman Forever (1995)

Warner'ın üçüncü muhteşem filminde Val Kilmer (Batman), Tommy Lee Jones (İki Yüzlü), Jim Carrey (Riddler), Nicole Kidman (Dr. Chase Meridian) ve Chris O'Donnell (Robin) rolüyle heyecana hazır olun. Gotham Şehri’nin kahramanı Batman İkiz Surat ve Ridder adli iki suçluyla savaşacaktır. Bir yandan şehri bu iki süper suçludan korumaya çalışırken öte yandan Chase Meridian'a aşık olmuştur.

Batman & Robin (1997)

Batman & Robin, Joel Schumacher tarafından yönetilen 1997 yapımı süper kahraman filmidir. DC Comics karakteri Batman'in uyarlandığı 1995 tarihli Batman Daima'nın devam filmidir. Filmin hikâyesinde, Bruce Wayne/Batman ve Dick Grayson/Robin'in ilişkilerinin bozulmalarına engel olmaya çalışmaları anlatılır. Bu sırada, Gotham şehrini bitki ve buz ile kaplamaya çalışan Buz Adam, Zehirli Sarmaşık ve Bane'i durdurmak zorundadırlar.

Steel (1997)

Steel, aynı adı taşıyan DC Comics karakterinedayanan1997 yapımı bir Amerikan süper kahraman filmidir. Filmde John Henry Irons rolünde Shaquille O'Neal ve ikinci kişiliği Steel, tekerlekli sandalye kullanan ortağı Susan Sparks rolünde Annabeth Gish ve rakipleri Nathaniel Burke rolünde Judd Nelson yer alıyor. John Henry Irons (Shaquille O'Neal), Amerika Birleşik Devletleri ordusu için yüksek teknoloji lazer silahları, koruyucu zırhlar ve sonik ses topları icat eden bir silah tasarımcısıdır. Sokak çetelerinin kendi dizaynı olan silahları kullandığını görünce kendini çelikten bir süper kahramana dönüştürür.

Catwoman (2004)

Kedi Kadın (Catwoman), DC Comics'in Kedi Kadın karakterini konu alan 2004 Amerikan süper kahraman filmi. Yönetmenliğini Pitof’un yaptığı filmin ana karakterini Halle Berry tarafından oynandı. Grafik tasarımcı Patience Phillips, insanları memnun eden uysal bir kişidir. Esas desteği en iyi arkadaşı Sally'dir. Yaşlanmanın etkilerini tersine çevirebilen 'Beau-line' adlı yeni bir cilt kremini göndermeye hazır olan Hedare 'Beauty' adlı bir kozmetik şirketi için çalışmaktadır. Ancak Patience ürünü sürekli kullanmanın tehlikeli yan etkileri hakkında bir tartışmaya kulak misafiri olmuştur.

Constantine (2005)

Constantine, DC Comics'in korku çizgi romanı olan Hellblazer'dan sinemaya uyarlama 2005, ABD yapımı film. Başrolünde Keanu Reeves'ın oynadığı film, cehennem ve gerçek dünya, iblisler, melekler ve şeytan arasında gidip gelen konusuyla taşıdığı fantastik öğelerinin yanı sıra aksiyon ve gerilim öğelerini de içinde barındırmaktadır. Keanu Reeves'ın canlandırdığı karakter olan ve filme de adını veren John Constantine özel bazı yeteneklere sahiptir. Bu yetenekler sayesinde dünyada dolaşan melez melek ve iblisleri tanıyabilmektedir ve bir gün yolu ölen ikiz kız kardeşinin intiharına bir türlü ikna olmayan dedektif Angela Dodson'la (Rachel Weisz) kesişir. Bundan sonra olaylar Isabel Dodson'ın ölümünün izinden cehennem ve gerçek dünya arasında gelişir.

Batman Begins (2005)

Batman Başlıyor (Batman Begins), kurgusal DC Comics karakteri Batman çizgi romanlarından uyarlanan, yönetmenliğini Christopher Nolan'ın yaptığı, Christian Bale'in Batman'i canlandırdığı 2005 tarihli ABD yapımı süper kahraman filmidir. Yeni çekilen serinin ilk filminde, Bruce Wayne'nin yarasa korkusu, ailesinin ölümü ve Batman'e dönüşümü anlatılmıştır.

A History of Violence (2005)

Şiddetin Tarihi, David Cronenberg tarafından yönetilen ve Josh Olson tarafından yazılan2005 Amerikan aksiyon gerilim filmidir. Tom Stall, Indiana'da sevgi dolu bir karısı Edie, genç oğlu Jack ve kızı Sarah ile birlikte yaşayan bir lokanta sahibidir. Bir gece, iki çılgın katil restoranı soymaya çalışır. Tom her iki soyguncuyu da şaşırtıcı bir beceri ve hassasiyetle ustaca öldürür. Ailesi ve kasaba halkı tarafından bir kahraman olarak selamlanır ve bu olay onu yerel bir ünlü yapar. Tom'un aslında İrlandalı Mafya ile ilişkileri olan Joey Cusack adında bir Philadelphia profesyonel tetikçisi olduğunu iddia eden yaralı gangster Carl Fogarty Tom'u ziyaret eder. Philadelphia'da. Tom bunu şiddetle reddeder, ancak Carl ısrarcı olmaya devam eder ve Stall ailesini takip etmeye başlar. Carl'ın ve yeni kazandığı şöhretin baskısı altında, Tom'un ailesiyle olan ilişkileri gerginleşir.

V for Vendetta (2006)

V for Vendetta, 2005 ABD-Almanya ortak yapımı olup 2006'da gösterime giren film. Geleceğin İngiltere'sinde geçen filmde terör olaylarında büyük kayıplar verdikten sonra kurtuluşu baskıcı bir yönetimde bulan İngiliz halkının uyanış öyküsü anlatılmaktadır. Film, V'nin (Hugo Weaving) Evey'i (Natalie Portman) kurtarması ile açılır.

Superman Returns (2006)

Superman Dönüyor, yönetmenliğini Bryan Singer'ın yaptığı, başrollerinde Brandon Routh, Kate Bosworth ve Kevin Spacey'ın oynadığı 2006 ABD yapımı film. Film, beş yıllık bir aradan sonra Dünya'ya dönen ana karakterin hikâyesini anlatıyor. Sevgilisi Lois Lane'in hayatına devam ettiğini ve baş düşmanı Lex Luthor'un Superman'ı öldürmek ve Kuzey Amerika'yı yeniden şekillendirmek için bir plan hazırladığını fark ediyor.

The Dark Knight (2008)

Kara Şövalye (The Dark Knight), Christopher Nolan'ın yönettiği bir süper kahraman filmidir. DC Comics'in kurgusal karakteri Batman'den uyarlanan 2005 tarihli Batman Başlıyor (Batman Begins) filminin devamıdır. Filmin olay örgüsü, Bruce Wayne/Batman (Christian Bale), bölge savcısı Harvey Dent (Aaron Eckhart), asistan Rachel Dawes (Maggie Gyllenhaal) ve Polis Komiseri James Gordon'ın (Gary Oldman), onların suçla mücadelelerinin ve yeni tehdit Joker'in (Heath Ledger) etrafında gelişir. Joker gerçek kimliği, filmin gizemi için saklı tutulur ve Harvey Dent'in kahraman bir bölge savcısından çirkin bir katile dönüşümünün hikâyesi tamamıyla anlatılır.

Watchmen: Under the Hood (2009)

Watchmen, Zack Snyder tarafından yönetilen 2009 tarihli süper kahraman filmidir. Film, Soğuk Savaş döneminin yansımalarını taşıyan bir çizgi romandan perdeye aktarılmıştır. Hikaye New York’ta yaşanmaktadır. Yıl 1985. ABD ve Sovyetler Birliği, nükleer savaşa girmek üzeredirler. Böyle bir süreçteyken hikayedeki süper kahramanlar, maske ve kostümleri ile halkın arasında gündelik hayatı yaşarlar. Her ne kadar bu kişilere süper kahraman denilse de aslında onların kendi iradelerinden başka güçleri yoktur.

The Losers (2010)

Kaybedenler (The Losers) Sylvain White’ın yönettiği Amerikan aksiyon filmidir. The Losers arama ve imha etme görevi için Bolivya ormanlarına gönderilen Özel Kuvvetler timinin seçkin üyelerini konu alıyor. Ancak ekip üyeleri kısa bir süre sonra, güçlü düşmanın içerden körüklemesiyle ölümcül bir ihanetin hedefi haline geldiklerini fark ediyorlar.

Jonah Hex (2010)

Jonah Hex, 2010 yapımı, Amerikan aksiyon filmi. 1970'lerdeki kötü kahraman olan Jonah Hex’in hikayesi ele alınıyor. Amerikan ordusunda görev yaparken acımasız Tumbull tarafından yaralanan ve sevdiklerini kaybeden Jonah, şiddet dolu geçmişi nedeniyle artık bir efsaneye dönüşmüştür. Quentin Turnbull'u yakaladığı takdirde, Jonah Hex'in işlediği suçlar da affedilecektir.

Green Lantern (2011)

Green Lantern (Yeşil Fener) DC Comics karakterine dayanan 2011 Amerikan süper kahraman filmidir. Filmde Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Angela Bassett ve Tim Robbins yer almaktadır. Film, Green Lantern Corps adlı galaksiler arası bir polis gücünün ilk insan üyesi olmak üzere seçilen bir test pilotu olan Hal Jordan'ın hikayesini anlatıyor. Hal'e ona süper güçler veren bir yüzük verilir ve evrendeki güç dengesini bozmakla tehdit eden Parallax ile yüzleşmesi gerekir.

The Dark Knight Rises (2012)

The Dark Knight Rises (Kara Şövalye Yükseliyor) Christopher Nolan'ın yönetmenliğini üstlendiği, 2012 yapımı süper kahraman filmidir. DC Comics'in kurgusal karakteri Batman'den uyarlanan 2005 tarihli Batman Başlıyor (Batman Begins) ve 2008 tarihli Kara Şövalye (The Dark Knight) film serisinin sonuncusudur. Bane bir nükleer fizikçiyi havadaki bir uçaktan kaçırır. Harvey’in ölümünden sonra Dent yasası çıkmış ve organize suçla savaş son bulmuştur. Harvey bir kahraman olarak anılmaktadır. Batman 9 yıldır ortalıkta yoktur. Kendini salmış, belinden sakat olmasına rağmen düzgün tedavi bile olmamıştır. Yaşlı bir adam gibi bastonla gezmektedir. Selina Kyle Bruce un evinden annesine ait kolyeyi çalar. Ama bu görüntüde böyledir. Asıl amacı Bruce Wayne in parmak izini çalmaktır.

Man of Steel (2013)

Man of Steel (Çelik Adam) yönetmenliğini Zack Snyder'ın yaptığı 2013 ABD yapımı süper kahraman filmidir. DC Comics karakteri olan Superman karakterine dayanılarak hazırlanan hikâyede, karakterin kökeni ve nereden geldiği gibi ayrıntılara yer verilmiştir. Filmin başrollerini ise; Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane yer alır. Kal-El, Jor-El ve Lara'nın oğlu, kendi gezegeni yok olmuş olmasından dolayı Dünya'ya gönderilerek "Clark Kent" ismini almıştır. Gerçeği daha sonrasında öğrenerek süper güçlerinde ustalaşmaya çalışarak Superman olma yoluna girmiştir. Ancak General Zod: Krypton (Kal-El'in öz gezegeni) gezegenin askeri lideri, Dünya gezegenin ve insanlığın kaderinin yapmış olduğu bir seçim doğrusunda değiştirmeye karar vermiştir. Superman, Askeri ordunun ve gazeteci Lois Lane'in yardımı ile, Zod'u insan ırkını yok etmekten kurtarmaya çalışmasını anlatıyor.

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Batman v Superman: Dawn of Justice DC Comics karakterleri Batman ve Superman'in yer Amerikan süper kahraman filmi. 2013 yapımı Çelik Adam filmine takiben yapılmıştır. Filmde Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter ve Gal Gadot gibi yıldızlar oynamıştır. Batman'in Superman'i insanlık için bir tehlike olarak görmesi ve bunun sonucunda onu durdurmaya çalışması ele alınmıştır.

Suicide Squad (2016)

Suicide Squad, DC Comics'in aynı adlı antikahraman takımından uyarlanan Amerikan süper kahraman filmi. David Ayer tarafından yazıp yönetilen filmin oyuncu kadrosunda Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie gibi isimler yer alıyor. Dünyanın en tehlikeli takımını toplamak için, hapisteki süper güçlü kötü adamlar bir araya gelirler. Devletin emri ile onları en güçlü silahlarla donat ve gizemli bir suç örgütünü yenmeleri için onları göreve gönderirler.

Wonder Woman (2017)

Wonder Woman, aynı adlı DC Comics karakterinden uyarlanan 2017 yapımı Amerikan süper kahraman filmidir. Film Patty Jenkins tarafından yönetilirken Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Lucy Davis, Robin Wright, Lisa Loven Kongsli, Danny Huston, Elena Anaya ve David Thewlis oynamaktadır. Amazon prensesi Diana, Themyscira adasında büyüyen ve yenilmemek üzere yetiştirilmiş bir savaşçıdır. Günün birinde bir savaş uçağı adaya düşer ve yarı tanrıça Diana tarafından kurtarılan pilot, dünyanın büyük bir savaş halinde olduğunu anlatır. Bunu duyan Diana savaşı durdurmak amacıyla evini terk ederek dış dünyaya doğru yola çıkar. Savaşa engel olmak için elinden geleni yapan Diana gerçek gücünün ve kaderinin farkına varacaktır.

Justice League (2017)

Justice League DC Comics'in süper kahraman takımı Adalet Birliği'nden uyarlanan Amerikan yapımı süper kahraman filmi. Filmi Zack Snyder yönetirken oyuncu kadrosunda Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Amy Adams, Amber Heard, J. K. Simmons ve Willem Dafoe yer almaktadır. Superman'in fedakarlıklarından ilham alan Batman'in insanlığa olan inancı toparlanmıştır. Yeni müttefiki Wonder Woman ile insanlığın kaderi için savaşmaya hazırlardır. Ancak karşılarına çıkan yeni tehditin büyüklüğü karşısında kendilerini süper güçlü bir takım toplamak için çok kısa bir süreleri kalmış bir halde bulurlar.

Aquaman (2018)

Aquaman, DC Comics'in aynı adlı karakterinden uyarlanan ABD süper kahraman filmi. James Wan tarafından yönetilen filmin başrollerinde Jason Momoa, Amber Heard, Patrick Wilson, Willem Dafoe, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Dolph Lundgren ve Nicole Kidman yer almaktadır. Film, kahramanın gelen tehditler karşısında yurdu Atlantis'i savunmak için girdiği amansız mücadeleyi konu ediniyor.

Shazam! (2019)

Shazam! 6 Güç, 2019 yapımı DC Comics tarafından çekilen bir süper kahraman filmidir. Sihirli sözcükleri söylediği an dünyanın en güçlü ölümlüsüne dönüşen karakter, gündelik hayatında okul ödevleri gibi meselelerle boğuşurken, süper kahraman olduğunda da dünyanın güvenliği için mücadele veriyor.

Joker (2019)

Joker, aynı isimdeki DC Comics karakterine dayanan, Todd Phillips'in yönettiği, başrollerini Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Frances Conroy, Brett Cullen ve Zazie Beetz'ın paylaştığı Amerikan psikolojik gerilim filmidir. Gotham City'de yaşayan başarısız komedyen Arthur Fleck, babasız büyümüş bir palyaçodur. Arthur zamanla, dışlanmışlığın vermiş olduğu hayal kırıklığıyla gözü dönmüş bir katil olagelen alter egosu Joker'e dönüşür.

Wonder Woman 1984 (2020)

Wonder Woman 1984, DC Comics karakteri Wonder Woman'ı temel alan, 2020 çıkışlı Amerikan süper kahraman filmi. Filmde Wonder Woman karakterini canlandıran Gal Gadot'a Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal, Connie Nielsen ve Robin Wright eşlik etmektedir. 1980'lerin ortasında geçiyor yeni tehlikeler ve müttefiklerle karşı karşıya olan Wonder Woman’ın maceralarını konu ediyor.